Меган Маркъл - режимът й за красота

С наближаването на сватбения ден на Меган Маркъл и принц Хари (19 май) в британската столица растат залозите дали новата булка в кралския двор ще е по-красива от предшественичката си

Елка Влаховска 02 May 2018

Задачата да надмине очакванията на обществото относно външния й вид в деня на сватбата с принц Хари изглежда почти непосилна, но не и за американската актриса, която от дете спазва добър режим за поддържане на изваяно тяло и красиво лице

На козметик от 13-годишна

Бъдещата херцогиня споделя за „Дейли мейл“, че навремето й се е струвало абсурдно и неуместно майка й да я праща редовно на козметик след навършване на 13 години. Но навикът й да полага особени грижи за лицето си остава до днес. Според нея са нужни редовни грижи, за да се чувства жената удобно в кожата си. Макар и повтаряно до баналност, на първо място е хидратирането. За Меган два литра вода на ден винаги са били предизвикателство, но тя прилага добър трик. Набавя си достатъчно течности и вдига тонуса си, като пие зелено смути, с което замества следобедното кафе. Рецептата: сутрин поставя в блендера ябълка, листа кейл, спанак, авокадо, лимон и джинджифил и в пика на следобедния глад за кафе или сладко изпива бутилката, която носи със себе си. Може би сега ще промени навика си в полза на чая при традиционния британски 5 o’clock.

Второто нещо, което е абсолютен закон за нея, е да прилага слънцезащитен продукт независимо от времето, а третото – в която и точка на света да се намира, винаги да търси най-добрите терапии и бюти центрове за масаж на лице. Сред любимите й продукти за домашна грижа са почистващ тоник с екстракт от зелен чай, както и серум и овлажнител на Clarins.

Меган споделя, че ако няма възможност да посети студиото за специална процедура, си прави лицевите самомасажи на бюти терапевтката Nichola Joss. Прави ги у дома, в хотелската си стая, дори в самолета по методика, която е усвоила, и твърди, че това й помага да остарява добре. Бюти гуруто на звездите от А-листата на Холивуд е „запазена марка“, често интервюирана от Vogue и Harper’s Bazaar (може да гледате техниките й за самомасаж в you tube).

Сауна и ашваганда

Като повечето знаменитости Меган залага на холистичен, наричан на шега „холивудски“ подход. От 2015 г. всяка седмица влиза в инфрачервена сауна, за да се изпоти добре и да изхвърли токсините. Допреди две години е тичала по 10 км два пъти седмично, но признава, че сега вече не го прави заради болки в коленете. За да поддържа здраве, добро самочувствие и тонус, приема четири хранителни добавки на ден: магнезий за правилно функциониране на организма, витамин В12 на капки, мултивитамини и Cortisol Manager – билков комплекс за спокоен сън. Тази хранителна добавка е без глутен и съдържа, освен други билки, и ашваганда. Меган дава много добри препоръки за „индийската билка чудо“, която премахва стреса, укрепва имунната система и засилва сексуалния апетит.

Йога и пилатес

„Ако можеш сам да се мотивираш за спорт, това е половината път към успеха“ – казва Меган. След като изоставя любимия джогинг, тя се отдава изцяло на хот йога. Според нея практикуването в добре затоплена стая помага за постигане на по-добра гъвкавост и по-активно отвеждане на токсините. 37 градуса е температурата, на която тренира. Пристрастяването към йога Меган дължи на майка си Дория, йога инструктор. Пак под влиянието на майка си открива и системата Platinum Pilates. Винаги, когато има възможност, отива в студио, където има тази специфична машина, с която в рамките на 55 минути се разтягат мускули, чиято тренировка е невъзможна при друг вид упражнения. „Машината е подобна на уред за средновековни изтезания – шегува се Меган – с подвижната си платформа, с въжетата и лентите за съпротивление, но това не бива да стряска никого. Системата е разработена така, че с привидно леки движения мускулите се натоварват добре, работи се в дълбочина и неимоверно се подобрява гъвкавостта. Издължаването и оформянето на мускулите се постига удивително бързо. А освен това се изгарят 700 калории“, споделя тя пред Best Health.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР