Виж как... Слик Уудс преобръща модната индустрия

НЕобикновената красота ще спаси света

Александра Рамирез 05 June 2017

Моделите с необичайни черти винаги са били доста по-интересни за фотография и модни сесии, доказващи, че за изкуството ограничения няма. Отвъд стандартната красота на повечето топмодели, изскачат и няколко необикновени момичета и момчета, които за щастие изобщо не се оказват еднодневки.

Андрогинните черти се налагат все повече, размивайки границите и закостенелите разбирания. Вече няма и конкретна възраст, в която моделът да „излезе от употреба“ или пък да бъде от точно определен пол. Примерите стават все повече и все по-успешни. Такава е и Андреа Пежич, сменила пола си на женски, но реално и преди хирургическата интервенция, великолепните черти на лицето й донесоха ангажименти както за мъжките, така и за женските дефилета на модните гиганти Jean-Paul Gaultier и Marc Jacobs. Шон Рос е може би най-известният албинос в света, като модната му кариера започва още през 2008 г., а подигравките към Уини Харлоу въобще не й попречиха да изгради суперуспешна кариера.

Представяме ви Слик Уудс, която намира място в класацията на models.com за топ нови лица. С разстояние между двата предни зъба, на което би завидяла дори и Mадона, с къса, естествено къдрава африканска коса или пък бръсната глава, с татуировки, пиърсинг и шантаво поведение пред камерите a la Кара Делевин. С една дума – алтернативна мацка, пробила си пътя до голямата мода. Коя е тя?

Името й е Саймън Томпсън и е американка, поела по вече доста утъпканата пътека на уж „лошите хип-хоп момичета“ като Адоа Абоа. Прякорът й е Слик Уудс„ Запомнете това име, защото тепърва ще има да слушаме за нея. Големият пробив идва, когато минава по котешката пътечка на Fendi, Marc Jacobs, Jeremy Scott и още доста имена, избрали я да представи есенно-зимните им колекции за 2017. Тя е на 20, ексцентрична, дива и щура, а като малка е мечтаела да бъде... пожарникар!

Слик е абсолютна бунтарка, която всъщност е открита от модела Аш Стаймест на пейка в Ел Ей, докато си чака автобуса. Той е сред топ алтернативните модни имена, затова не е учудващо, че бързо се сприятеляват - заговаря я, като й предлага да пушат заедно джойнт. Съвсем скоро след това тя подписва с нюйоркската бутикова агенция The Lions и бързо влиза в Yeezy Season 2. А оттам, както се казва, всичко е история.

Тя е истинско вдъхновение за момичетата, които искат да бъдат 100% себе си и хич да не им пука от мнението на хората. Точно това я изстрелва към върха и сега кариерата й се развива с мълниеносна скорост. Все пак за какво са границите, ако не, за да бъдат нарушавани?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР