Бяло кадифе
Пюре от целина – плътно като кадифе за небцето и меко като коприна за обонянието
Мануела Панайотова 02 April 2017
Зеленчуковите пюрета обогатяват палитрата на едно блюдо - дават цвят, подчертават вкуса, надграждат аромата, придават завършеност.

Използвах корен целина - 350/400 г, 1 литър мляко, 1/2 чаша ориз, 2 с. лъжици сметана, сол, черен пипер.
Как го направих: Почистих целината и я нарязах на кубчета. Добавих мляко, сол, черен пипер и поставих на силен огън. Когато течността завря добавих ориз, разбърках и оставих да къкри за около 20 минути. Прецедих сварените ориз и целина, добавих сметана и ги пасирах. С част от останалото мляко разредих, а другата част използвах за супа.
*За снимките са използвани керамична купа, керамична лъжица и ленена подложка за сервиране на Duka