Кой каза шоколад?

Да посрещнем мразовитото време с изобилие от ендорфини

Мануела Панайотова 15 January 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Посрещам мразовитото време с изобилие от ендорфини, което за по-кратко ще нарека двойно шоколадов чийзкейк. Подобаващо, нали?

Използвах 200 г крема сирене, 150 г брашно, 150 г черен шоколад, 150 г млечен шоколад, 100 г меко масло, 100 г пудра захар, 2 с. лъжици какао, 3 яйца, 7 г бакпулвер, щипка сол, щипка лют червен пипер (по желание).

Как го направих: Разбих маслото със захар, докато стана пухкаво и светло. Добавих крема сирене и размесих. Разбих яйцата и заделих. На водна баня разтопих черен шоколад. В купа пресях брашно, какао, бакпулвер и сол. Изсипах разтопения шоколад в сместа от масло и сирене, размесих и започнах да добавям, на малки дози, сухата смес и яйцата. Размесих добре и изсипах една част в стандартна правоъгълна форма. Начупих млечен шоколад на парчета и наредих половината от тях. Покрих с остатъка от сместа и разпределих отгоре останалия шоколад. Изпекох на 160 С за около 45 минути.

Имах цветя от изсушен ананас и това беше случай да ги използвам - монтирах ги с малко разтопен шоколад и посипах с лют червен пипер.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР