Сара Джесика Паркър: Никой не знае как се остава в един брак

Сара Джесика Паркър в ексклузивно интервю за EVA - какво мисли за брака и краха му, както и дали би се върнала към образа на Кари Брадшоу, който я направи разпознаваема по целия свят звезда и лайфстайл икона

Станислава Кара 02 November 2016

Тя е наистина харизматична. Облечена е перфектно, с перфектна коса и перфектна усмивка с бели зъби. Бяла дантелена рокля, страхотни обувки и аромат около нея, който веднага привлича вниманието. Сара Джесика Паркър е икона за милиони жени по света. Героинята й Кари Брадшоу преобърна историята на телевизионните сериали и намери трайно място в сърцата както на необвързаните, така и на обвързаните жени. Това е историята на едно момиче, което накара мъжа мечта да я обича такава, каквато е. Да, отне й шест сезона за това, но романтичната й приказка победи всичко останало. И дори мнозина мъже да я намират за дразнеща или недостатъчно красива, Сара Джесика Паркър си остава легенда, редом до героинята си Кари.

В истинския живот е белязана от няколко големи любови. С Робърт Дауни Младши, с когото имат бурна връзка, скандали, шумни раздели и публично преминаване през проблемите му с наркотиците и алкохола. С Джон Кенеди Младши – политическа суперзвезда с външност на холивудски актьор, с когото споделят няколко години от неговия безумно кратък живот. И разбира се, с Матю Бродерик – неин съпруг от почти 20 години, с когото медиите непрекъснато я развеждат. Заедно имат три деца и независимо от статуса им в момента актрисата го нарича свой съпруг по време на интервюто ни.

През октомври отново по HBO, след няколко години извън телевизионния екран, актрисата влезе в нов образ. Този на Франсис – омъжена богата жена с две деца, която отдавна е престанала да обича мъжа до себе си – Робърт. „Развод“ е комедиен сериал, който изследва взаимоотношенията между Франсис и Робърт и какво в крайна сметка ще се случи с връзката им. Двамата започват един на пръв поглед дружелюбен развод, който доста бързо прераства в люта битка. Освен прекрасната Сара Джесика Паркър като актриса и продуцент, в сериала в ролята на Робърт виждаме и Томас Хейдън Чърч, актьор, когото познаваме от независимия хит „Отбивки“ и е перфектно попадение тук. А в ролите на най-добрите приятелки на Франсис са комедийната актриса Моли Шанън и първата в историята г-жа Джордж Клуни – Талия Болсъм.

Поднасям диктофона пред Сара Джесика и тя се смее. „Знаеш ли, със съпруга ми си говорихме как след време ще има съвсем различни техники. Например, когато си на снимки, има дни, в които адски много се чака, и тогава си мислиш за всички други неща, които можеш да направиш. Много обичам да чета книги, но винаги си мисля, че ще изглеждам асоциална, ако го правя край други хора. И се шегувахме, че ако можем да си вкараме по една книга в главата и да я отваряме с едно премигване на окото, никой няма да разбере, че четем в този момент.“

Използваш средния си пръст често в този филм. Защо?

В пилотния епизод всъщност импровизирах. Направих го като шега в началото и в крайна сметка се получи много добре. В „Сексът и градът“ толкова внимавах да не псувам и да не правя такива неща. Кари е писателка и тя много внимава какви думи използва, а на Франсис въобще не й пука! На мен това ми хареса. И тя наистина го мисли, когато показва среден пръст на съпруга си. Не е нещо конвенционално, но ние с Алисън, моята партньорка, работихме по този проект четири години и минахме през различни идеи. Интересуваше ме темата за брака.

Познавах една двойка, които имаха афера, и то дълги, дълги години. А и двамата бяха щастливо женени за други хора! Тяхната афера беше като отделна вселена, не вредеше на никого. Стана ми много интересна тази история и защото не смятах, че е уникална. Не бях виждала отдавна на екран историята на един средностатистически брак. А това може да са хора, които виждаме всеки ден, до нас, в съседната кола, в метрото, къде ли не. Каква е историята на един брак, как се отразява самият живот на едно семейство – времето, децата, задълженията? Как се отнасяте един към друг, кой изкарва повече пари? Как виждаш този човек? Знаех, че за да го направим в 30-минутен формат, трябва да е забавно! Не може да бъде драма в 30 минути. И с другите двама продуценти Шарън и Пол Симс намерихме начин, а след това намерихме и дом за сериала в HBO. Невероятно предизвикателство е и за сценаристи, и за режисьори, защото докато развием нещо в първи сезон, вече бяхме на втори.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР