Сара Джесика от Секса до Развода

Възможно ли е новият й сериал да повтори успеха на „Сексът и градът“, който вървя 6 години и 6 сезона

Ирина Иванова 15 October 2016

В новия сериал на HBO „Развод“ Сара Джесика Паркър се завръща в ролята на Франсис – жена на средна възраст, която решава да сложи край на десетгодишния си брак и да започне живота си отначало. Оказва се, че това е доста по-трудно, отколкото си го представя, но също така и доста по-забавно.

Премиерата на „Развод“ бе на 9 октомври, а големият въпрос е: Възможно ли е сериалът да повтори фантастичния успех на „Сексът и градът“, който вървя 6 години и 6 сезона по същия филмов канал и превърна Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Синтия Никсън и Кристин Дейвис в световни звезди и истински знаменитости? Леко сме скептични, имайки предвид, че вместо пикантни и комични истории за любов, секс, безгрижие и връзки, все пак ще гледаме такива за брачни драми и неволи. Ето информацията, която събрахме за сериала. Преценете сами.

1. Франсис няма нищо общо с Кари Брадшоу

Това заяви Сара Джесика пред журналисти при представянето на сериала. Франсис не е блестяща, остроумна и харизматична. Не е пристрастена към обувките и дрехите. Не е луда по мястото, където живее (макар че филмът е сниман в красивия Уестчестър Каунти, щата Ню Йорк, в долината на река Хъдсън). Не е свободна, а има мъж, деца и точно толкова обременени като самата нея приятелки. „Историята е съвсем различна от тази в „Сексът и градът“ и героинята ми е съвсем различна не само от Кари, но и от всички, които съм играла до този момент“ – казва актрисата.

2. Без хипнотизиращия комерс на „Сексът и градът“
Някои вероятно ще решат, че това е добре – не и истинските фенове на култовия сериал. Без висшата мода, лудешките тоалети на Кари, партитата, заведенията, питиетата, шопингът, бутиците, храната, нощните клубове „Сексът и градът“ щеше да е нещо съвсем различно. Дизайнер по костюмите в новия сериал е индиецът Арджун Башин, работил основно в Боливуд. Сара Джесика Паркър заяви, че по нейна идея както дрехите на героинята й, така и целият филм са пропити от духа на 70-те. „Не става въпрос, че нося чарлстон и обувки на платформи, а по-скоро за светлината, цветовете и вкусовете на онова десетилетие“ – казва актрисата. Идеята е стилът да бъде много винтидж. Уж случайно Сара Джесика споделя пред медиите, че повечето дрехи за нея са от Etsy – първата сериозна онлайн платформа за продажба на ръчно изработени и винтидж дрехи и аксесоари, за която наскоро излезе информация, че се бори на живот и смърт за оцеляването си, защото Аmazon са пуснали своя платформа с подобен фокус. Подозираме, че „Развод“ може би ще „помогне“ на Etsy в тази битка и може би всъщност не е чак толкова некомерсиален, колкото ни се струва от предварителната информация. Паркър обаче ни уверява, че „модата не е отделен персонаж, както беше в „Сексът и градът“, и че „Франсис носи само удобни дрехи и обувки и си има съвсем други проблеми“.

3. Нищо общо с Тузаря

Мъжът с главно М в „Развод“ не е богат, ироничен, елегантен, очарователен и непостоянен и със сигурност не е метросексуален тип. Той е мъжкар с ужасна прическа, карирана риза и седемдесетарски мустак, който прилича повече на „дървар“, отколкото на тузар. Подозираме, че сериалът ще се опита да реабилитира старомодната мъжественост, защото актьорът Томас Хейдън Чърч (може би го помните в страхотния филм „Отбивки“, където играеше с Пол Джамати) в ролята на Робърт, съпругът на Франсис, е висок, грубоват, с изсечени черти и има най-страхотния и секси мъжки глас.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР