Ще бъда булка! Как да вляза във форма?

Нарочно поръчах роклята си с един размер по-малка. За колко време ще успея да вляза в нея - експериментът на EVA и XBODY

Мария Колишева 01 April 2016

Лятото ще бъда булка! Роклята ми е готова, но е с един размер по-малка. Налага се да вляза във форма, т. е. в прелестната си рокля. Признавам, че обичам нездравословната храна и съм доста мързелива по отношение на всякакъв спорт. Но сватбата наближава и реших да пробвам програмата XBODY. Имам на разположение два месеца – ще работя върху себе си и ще ви разказвам.

Нека започна с простичко обяснение за това що е то XBODY. Дефинират го като иновативен метод за тренировка и рехабилитация чрез електромускулна стимулация на тялото (EMS). Накратко - предизвикване на мускулна контракция чрез електрически импулси. Представете си, че при всяко движение на тялото мускулите реагират по определен начин. При тренировка, когато натоварването е по-голямо, те изразходват повече енергия от обикновено, но в пъти по-малко от възможностите на организма. Човешкото тяло има заложена стратегия да пести енергия и да оставя резерв. Електростимулацията при XBODY помага на организма да освободи доста повече енергия и така тренировката става многократно по-ефективна от тази във фитнеса. Например 20 клека с XBODY са равни на 200 във фитнеса. Така се и отслабва три пъти по-бързо. Не си представяйте обаче, че е лесно!

Освен уютната обстановка в новооткритото Xbody Studio Ergoline на бул. “Джеймс Баучер” 116, ме изненадва приятно и екипът от млади и позитивни хора. Студиото е предназначено за един трениращ, като вниманието се концентрира изцяло върху него и се работи персонално за постигане на личните цели.

Любезно ми предоставиха екип за тренировка и минерална вода, включени в цената на програмата. За първи път не ми се налага да нося раница с маратонки, кърпи, тениски и клинове. Достатъчен ми е чифт чорапи, който лесно побрах в дамската си чанта. Всичко необходимо получих от екипа на XBODY - Марина Ганчева - специалист продажби на XBODY и верига солариуми Ergoline. Има икономическо образование и се грижи за комфорта и перфектното обслужване на клиентите в студиото, което посещавам. Персоналният ми треньор е Галин Кръстанов, който е магистър по „Кинезитерапия в ортопедията и травматологията“. От 2006 г. се занимава с фитнес и бодибилдинг, а от 2012 г. работи като персонален треньор и специалист по здравословно хранене. Сертифициран фитнес инструктор към Българска федерация по културизъм и фитнес. Ето защо се чувствам спокойна и уверена, че с мен работят истински професионалисти.

Преди да пристъпя към тренировка, измериха теглото и обиколките ми. За целта използвахме Tanita - един от най-добрите анализатори за тяло с 10 измервания. Изключително удобен за използване и в домашни условия. Само за 15 секунди вече разполагах с резултатите. Споделям с вас настоящите ми показатели: тегло - 63,5 кг., телесна мазнина - 27,3 %, мускулна маса - 43,9. Целта е в периода на експеримента да редуцираме мазнините, размера на талията и ханша, както и да запазим мускулната маса. Освен тренировките с XBODY специално за моите нужди изготвиха хранителен режим, базиран на няколко основни правила: не се комбинират въглехидрати и мазнини в едно хранене, порциите са малки, а храненията са минимум 4 на ден. Ох, до сватбата ще трябва да забравя за любимата ми пица „Пеперони” в комбинация със студена бира.

Обличам специалния костюм, много е комфортен, свързан е с кабел, по който се предават електроимпулсите. За по-добра електропроводимост се напръсква с вода, а чрез „умен” софтуер се персонализира всяка тренировка спрямо индивидуалите нужди. Упражненията са ми познати – вдигане на гирички, коремни преси, кардио упражнения. Продължителността на тренировката е 20 мин., което е съпоставимо с 90 мин. във фитнеса. Важно е да не се предозира, тъй като това може да има отрицателни последствия върху организма. Периодът за възстановяване след тренировка с XBODY е не по-малко от 48 часа.

След 20 минути имах усещането, че излизам от двучасово натоварване в залата. Усещах умора и силна мускулна треска, която не вярвах, че ще се появи. Не знам дали си внушавам и дали не е твърде рано, но чувствам краката си по-стегнати, а дънките - леко хлабави. Започнах да вярвам, че е възможно да съм булка с рокля S размер!

Очаквайте скоро да ви запозная подробно със същността на EMS тренировките и с новите си резултати.

 

7 КОМЕНТАРА
7
Мента
26 July 2017, 21:50

Май булката година по-късно още не е влязла във форма, защото историята няма продължение. Поредната мента за корем.

6
Люси
02 April 2016, 21:14

Живея от 8 години в Лондон! Работя като консултант в магазин за хранителни стоки. Поради натовареното ми работно време,нямах почти никакво време за нищо, а да не говорим за фитнес или какъвто и да е спорт.Януари месец имах рожден ден и моите колежки ми подариха карта за такъв вид тренировки!От 2 месеца ходя да тренирам и отделям по малко от час! Когато прочетох статията останах приятно изненадана, че и в България се предлага този метод. Силно го препоръчвам(особено на тези по-ангажираните жени);)!

5
Краси
02 April 2016, 20:02

Мария, с теб сме! Ще чакаме снимки и с булченската роклята!

4
Илияна
01 April 2016, 23:02

Ох, звучи обнадеждаващо! Аз също се боря не само с излишните килограми, а и с моя мързел. :( Очаквам с нетърпение крайния резултат!

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР