Да готвиш с Тамта Калваши

Изискан френски вкус с български продукти. Питате се дали е възможно? Грузинката Тамта Калваши, която от две години живее в България, готви и разказва вкусни истории от парижкия си период и кулинатната школа Ferrandi

Диана Шингарова 15 March 2016

Тамта Калваши е грузинка, името Тамта е на царица от грузинската история. За петнайсет години живот в Париж тя успява да завърши международна търговия, да понаучи японски език и 12 години да бъде главен мениджър и да отговаря за експорта на световни марки като Louis Vuitton и Bruno Frisoni (главен дизайнер на Roger Vivier и основен конкурент на Louboutin). Естествено, като в приказките, идва любовта и Тамта от модата влиза в кухнята, но не каква да е кухня, а във висшата кулинария в сърцето на Париж. Съпругът й Звиад също е грузинец, имат дъщеричка Матилда и син Максимилиан, който е първият грузинец, роден вече в Сърбия (смее се, докато разказва). Поредната диплома на лъчезарното момиче е от висшето училище по кулинария „Феранди“ или както още наричат школата – „Харвард на гастрономията“. Изкарала е там и двата курса – „сладко“ и „солено“. Както самата тя казва – това са два различни свята в кулинарията. Работи в три ресторанта с по звезда Мишлен в Монпелие, Безие и Магалас. Последните години идва на Балканите покрай бизнеса на мъжа си. В Белград научава сръбски перфектно и открива своя кулинарна школа. От 2 години е в България и вече доста добре говори и български. Знае най-добрите места за пазаруване на храна у нас. За наша радост е дошло времето и ние да понаучим нещо френско от извора.

My French Gourmandises in Bilgaria Tова е адресът във фейсбук, откъдето ще може да се информирате за най-новите проекти на Тамта Калваши, да се запишете в клас по готвене, да я поканите да ви сготви за частно парти, да ви направи зашеметяващ кетъринг, а защо не и да ви спретне вкусен тиймбилдинг.

Тами, както я наричат приятелите, отвори кулинарната си школа у нас, а аз имах удоволствието да бъда първият ученик в „My French Gourmandises in Bulgaria“. Нямам търпение да участвам и в следващите уроци в клуба на добратa храна и любителите на френската кухня.

 
Насладете се на момента, открийте автентичната френска кухня и се превърнете в истински готвач
Групите са малки: от 6 до 10 души. В часовете ще може да развиете вашето въображение и вкус. Тамта твърди, че можеш да направиш едно обикновено пиле с ориз висша кулинария, като добавиш нови вкусове и асоциации и поработиш над декорацията. В кулинарните сбирки ще научите много за френската кулинарна култура, както и детайли и интересни истории за самите ястия, техния произход, особености на френските продукти и вина, разкази, с които ще може да забавлявате приятелите си, докато им готвите. Освен да споделяте мнения, вкусове и опит и да прекарате приятни и незабравими часове, ще се научите как се готвят френски ястия, ще имате най-нови рецепти, ще подобрите кулинарните си умения и, не на последно място, ще се научите да разпознавате доброто френско вино. Предястие, основно ястие и десерт – това ще готвите всеки път в курса, а целта е да усвоите техники, съвети и готварски тайни, така че да може да направите същите ястия у дома. Тами е отворена и за тематични курсове в зависимост от желанията на клиентите. Вижте какво сготвихме заедно.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР