Имението "Винсент" в памет на Ван Гог

Тук Пиер Берже открива спокойствието и опиянението от светлината и цветовете

Елка Влаховска 10 November 2015

В сърцето на френския юг се намират артистичните убежища на известни художници и дизайнери. Правени с много въображение и любов, днес те са бутикови места, които посрещат звездни гости.

Когато решава да потърси свое убежище, което да изпълва сетивата с красота и аромати, Пиер Берже открива имението в малкото градче Сен-Реми-дьо-Прованс. Дългогодишен партньор в бизнеса и в живота на Ив Сен Лоран, Берже дели с него именията с чудни градини в Маракеш и в Довил. Тук, в сърцето на френския юг, той е сам, опиянен от светлината и цветовете, които вдъхновяват импресионистите.

Прави градина с помощта на ландшафтен специалист от Париж, в която в зелената рамка на кипариси, средиземноморски бор и бръшлян „избухват“ екстравагантните хибискуси, бугенвилии и олеандри. Нарича имението „Винсент“ в памет на великия художник импресионист, а отделен кът в градината – най-спокойното и релаксиращо местенце – „Тео“, на името на брата меценат.

В това място рядко стъпват политическите и бизнес партньори на Пиер Берже – тук душата открива спокойствието с ромона на водата в живописните й меандри сред зеления сенчест декор.     

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР