Льо Преверже

Мечтата на Лора Ашли

Елка Влаховска 27 October 2015

Гранддамата на елегантния интериор с международно утвърден бранд – Лора Ашли, се влюбва във френската провинция по време на медения си месец. По онова време, в средата на 40-те години на миналия век, тя и съпругът й още са толкова бедни, че се налага да продадат мотоциклета си, с който обикалят френските пътища, за да се приберат в родната Англия. Но младата двойка си обещава някой ден да се завърне по тези места и да си направи приказен дом.

Години по-късно мечтата се сбъдва, когато купуват имението на френската актриса Жана Моро, сгушено сред хълмовете над Сен Тропе. Мястото вече е легендарно – там често гостуват Бриджит Бардо, Пикасо и Орсън Уелс. Към колекцията от знатни гости семейство Ашли прибавя принцеса Даяна и Маргарет Тачър. В онези години никой не може да пристъпи зад портите от ковано желязо освен ако няма специална покана.

Днес имението с обширни лозови масиви, маслинова гора и грижливо поддържана цветна градина посреща всеки, който е в състояние да извади 100 000 евро на седмица, за да го наеме. Има нов собственик, който се доверява за преобзавеждането на дизайнера Ники Хаслам, правил интериори на Мик Джагър, Браян Фери, Рупърт Еверет, Роман Абрамович. В имението има 14 стаи за гости, 11 бани, две библиотеки, едно порше и един хеликоптер, с който гостите могат за 5 минути да стигнат до партитата на Сен Тропе.   

Повече информация на www.lepreverger.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР