Книги с SPF 50+

Добри четива за ваканцията и подходящият слънцезащитен фактор, докато ги четем на плажа

eva.bg 04 August 2015

В магазина на хотела имаше само две прилични книги и аз ги бях написал и двете, пише Дъглас Адамс, галактически стопаджия завинаги. За да избегнем избора между двете книги в хотела, не е лошо да се заредим с добри четива за ваканцията. Добро е относително понятие.

За някои това означава нещо кратко и неангажиращо, което не тежи в плажната чанта – любовна историйка в Париж, кримка с труп-два, нещо за положителното мислене. За четене на такива книги не ви трябва висок слънцезащитен фактор, защото не предполагат дълги часове, прекарани в шезлонга в разлистване на страница след страница.

За други добро е нищо по-малко от „Шантарам“ – почти 900 страници як текст. Тук мажете направо с 50+ и – само под чадъра (в нашите предложения по-долу отбелязваме препоръчвания слънцезащитен фактор на плажното масло при четенето на всяка от книгите). Литературата е взела доста жертви досега, няма нужда вие да сте следващата. А, и не е вярно, че четенето е грехът на добродетелните жени, просто, който чете, съгрешава по-стилно.

Практично
Необходимият ви SPF фактор при четене на окткрито може да изчислите и сами по достъпната формула, в която над чертата е международният код на курорта, в който сте, и звездите на хотела, под чертата е броят на страниците на книгата и глаголната й температура по Фаренхайт.

Представяме ви три книги cъс слънцезащитен фактор 50+. Тук може дивите тези с SPF 15, а тук с SPF 30

Липсваш ми, ИК „Колибри“, 444 стр.
от Харлан Коубън

Ако беше супергерой, Харлан Коубън щеше да има суперсила да разбива с трилъри. В този случай специално полицайката Кет се забърква покрай сайт за запознанство с няма такъв откачалник, който отвлича хора и им прави лоши неща. А Кейт си мисли, че това е бившето й гадже.

Muchachas 1, 2, 3, ИК „Колибри“
от Катрин Панкол

Не е най-изящната литература на света, обаче адски увлича. Трилогията е продължение на хитовите „крокодили-костенурки-катерички“ на Панкол, но има и нови герои. Абсолютните книги за лятна ваканция, то и няма кога иначе да изчетете съответно 436, 414 и 654 стр. една след друга. И да не забравите да влизате в морето.

Писма до мъртвите с любов, ИК „Софтпрес“, 304 стр.
от Ава Дилийра

Ще се карате с дъщеря си кой да я чете, но и ще спестите място в куфара – една книга за двете ви. Момиче в гимназията има за домашно да напише писмо до мъртъв човек и тя си избира Кърт Кобейн. После продължава с Джуди Гарланд, Хийт Леджър, Ейми Уайнхауз в опит да пребори загубите в семейството си. Екипът на „Здрач“ ще филмира романа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР