Сладолед в рокля

Лятото е дълго и има изобилие от плодове, така че - да експериментираме!

Мануела Панайотова 18 July 2015

Снимка: Мануела Панайотова

В епицентъра на купона сме - сезонът на шумните партита под звездите, на високите заскрежени чаши и безотговорните танци до зори. Сезонът, в който нищо не е прекалено цветно и нищо цветно не е прекалено. Сезон, направен от огън и лед.

Затова днешното предложение е за сладолед от ягоди. Преди време предложих рецепта за домашен сладолед, но лятото е дълго и има изобилие от плодове, така че - да експериментираме!

Използвах килограм ягоди, 3 с.л. мед, 3 с.л. зехтин, кората на един портокал, щипка сол и 1 с.л. фино смлян микс от черен, розов и бял пипер.

Как го направих: Комбинирах всички съставки в тава и ги запекох във фурната на 200 C за около 20 минути. Целта е ягодите да освободят соковете и ароматите да се слеят, а не да се препекат. Оставих ги да изстинат и ги блендирах до гладка маса. Прибрах във фризер за една нощ. През лятото винаги си купувам голямо количество вафлени фунийки не само за сладолед, а и защото при внезапно възникнал повод мога да ги напълня с плодове и да предложа перфектен импровизиран сладкиш. За случая обаче реших да им направя парти премяна. Използвах цветни салфетки, от които изрязах "рокли" за вафлените феи. Залепих ги с малко яйчен белтък.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР