Моята борба

Амбициозен start up, пълен с наполеоновски бюти планове, за по-добра версия на самите нас

Свобoда Сидерова 13 June 2015

Дженифър Лопес

Решавайки да обновя гардероба си, се наглеждам на отражението си в огледалата на пробните. Това ми стига да загърбя теорията на психоматиците, според която целулитът е еквивалент на сдържането на женската енергия. (Макар да има резон в твърдението, че трапчинките на дупето са сигнал за емоционални проблеми.) Вълнува ме как да ги изгладя и на 50 да имам бедра като на 20-годишна.
 
За идеална фигура трябва повече... почивка

Другата жена, която живее в мен, често ме нахъсва: „Давай, знаеш, че можеш“. Амбициите ми обаче са далеч по-скромни от тези на Джей Ло, която преди време не само се фитна след раждането, но и участва в турнир по триатлон. Вярна на максимата „колкото повече, толкова повече“, самоотвержено блъскам във фитнеса почти ежедневно.

Преди да се докарам до абстинентен синдром, ако не успея да отида, статия в медицинско списание ме светва, че бъркам. След тренировки организмът не само връща показателите в изходна точка, т. е. ликвидира щетите, което се нарича компенсация, но и свръхвъзстановява мускулите „за запас“. Но фазата на суперкомпенсация няма да настъпи, ако на следващия ден отново тренирате.

Оптималната употреба на антицелулитен продукт е преди и след фитнес. След тренировки мускулите продължават да изразходват калории още два часа. И ако под действието на активните вещества мазнината се елиминира от клетките, тя се разгражда. Особено в мястото на нанасяне
N.B. Максимумът, който препоръчват специалистите, е три пъти седмично. Освен с почивка, мускулното възпаление се тушира и с 10-минутен стречинг.

Формулата на нашите фантазии

Най-бързият начин да повдигна духа си е да си купя антицелулитен продукт. Далеч съм от мисълта, че може да замени рационалното хранене и спорта, но свято вярвам в ефекта на новото оръжие, което ще ми помогне да се взема в ръце и да направя крачка в новото битие. Clarins например е от марките, които държат на думата си.

При това използват за моделиране на различните части на тялото различни средства. Обновеният крем Body Shaping е за упорити натрупвания, най-вече в областта на корема и ръцете. Там мастните клетки са подредени хоризонтално и са на две нива, а на краката – вертикално и на едно ниво. Формулата с оформящ екстракт от мак забавя с 62% натрупването на мазнини и ускорява освобождаването им със 158%.

В добавка органична дюля стимулира синтеза на колаген, киселини от хибискус разкрасяват. Ефектът на хранителната добавка Specific Ventre Plat на Forte Pharma е „само“ двоен: бори се за плосък корем (L-карнитин) и предотвратява подуването, поддържайки нормална чревна флора (ким, кориандър, цикория и млечни ферменти). 

Силите ви стигат колкото да се завлечете до офиса, а вечер да прилазите до любимия диван. Прости ефективни практики помагат да заредите батериите

- Вдишване за 5 секунди, издишване – за 10. Насищането на кръвта с кислород води до прилив на енергия 

- Вместо да давате вечерята на врага си, пригответе си стек с броколи. Комбинацията повишава равнището на желязо, чиято липса често е причина за вялост в края на деня

- 20 подскока на място активират микроциркулацията и разбуждат „спящите“ мускули

Помирение със собственото тяло

Ahava вдига всички на кален бунт, разчитайки на благотворния ефект на черния материал от крайбрежието на Мъртво море. Богата на магнезий, калций, желязо, бор и стронций, калната маска за тяло Dead Sea Mud обновява, съживява и детоксикира кожата. Терапевтичният й талант също впечатлява.

Предварително затоплена, тя облекчава дискомфорта в ставите и мускулите. Скрабът за тяло 1000 Grain на Decleor не само пренася професионалния опит в ексфолирането (захар, портокалова кора, арганови костилки и плодови киселини от грозде, ананас и маракуя) у дома, но и радва сетивата – обоняние, осезание, зрение. При масаж жълтият гел с аромат на етерично масло от грейпфрут се превръща в масло, а при контакт с вода – в мляко.

Сигурно се питате каква връзка имат продуктите с целулита? На посредник между вас и собственото ви тяло, който ще ви накара да го заобичате и ще повиши увереността ви в себе си. А това понякога е по-ценно от минаването от един размер в друг.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР