В битка за перфектното тяло

„Няма да получите дупето на мечтите си, ако... седите на него“ – казва в своя блог Ирина Шейк, най-сексапилната жена на 2013 г. според списание Maxim

Свобoда Сидерова 17 May 2014

Два мита за целулита и две грешки във фитнеса

1. Само пълните жени имат „портокалова кожа“ Напротив, дори „ангелите“ на Victoria’s Sicret не са пощадени от естетичния недостатък. При притежателките на пищни форми подкожната мазнина е повече. Притискайки съединителната тъкан, тя прави целулита по-видим.
2. Причина за омразните трапчинки е натрупването на токсини от забавена микроциркулация Разпространена, но недостатъчна. Съединителната тъкан отслабва и под влияние на наследствеността, нездравословното хранене, стреса, хормоналния дисбаланс и липсата на физическа активност.
3. Локалната корекция на целулита е възможна Всеки фитнес треньор ще ви каже, че е грешка, активно пропагандирана в женските портали. Тялото отслабва цялостно и вместо желаните минус 2 см в бедрата, може да „олекнете“ в бюста.
4. Силовите тренировки са номер едно Мастните клетки трайно „засядат“ между напомпаните мускули и трудно може да бъдат „изчегъртани“.

Лош пример

Британски диетолози съставят списък на опасните звездни диети. На първо място е дихателната система, към която навремето се придържаха Мадона и Мишел Пфайфър. Последователите й заместват храненето с дълбоки вдишвания. На второ място е диетата на Бой Джордж, който се поддържа с биодобавки. Почетното трето място се присъжда на нисковъглехидратната диета на Гуинет Полтроу. Актрисата признава, че приема само 300 ккал на ден. Според специалистите всеки от трите начина за отслабване може да доведе до изтощение или анорексия.

Добър пример

Преди дефиле Ирина Шейк не плете, нито пък чати, както правят повечето й колежки. Бягаща пътека и гирички й помагат да изхвръкне на подиума с лекотата на перушинка
За Хелена Кристенсен плуването и кикбоксът са по-добри от диетите. Бившият модел по-скоро ще умре, отколкото да се ограничава в храната
Хайди Клум може с лекота да закопчае дори най-тясната рокля благодарение на 15-минутната вана с епсомова английска сол. (Името й идва от градчето Епсом в Англия, известно с минералните си извори.) Богата на магнезий, солта разглажда и омекотява кожата и елиминира излишната течност от организма.

Приложения за смартфон и умни джаджи изместват диетолози и треньори

Съгрешихте с паста и крем брюле. Достатъчно е да напишете в прозорчето за търсене на iTunes „здраве“ и ще ви предложат инсталиране на повече от 43 хил. приложения с упражнения и диети. Гривната Jawbone UP например смята крачките за ден, интензивността на тренировките, приеманите и изразходваните калории... Приложението UP, свързано към гривната, e достъпно за iPhone, iPad и iPad touch. Лятото се очаква да излезе и гривната Moov. Също като перфектен фитнес инструктор джаджата обяснява в реално време как да правите правилно упражненията. Разработено засега за 5 вида тренировки – бягане, лицеви опори, кардиобокс, плуване и колоездене, устройството преценява дали да забавите темпото, или да го ускорите на база жизнени показатели.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР