Анастейша за рака, благословията и възкресението

Турнето й носи името на албума й Resurrection („Възкресение“). И то наистина е такова за певицата, която два пъти беше диагностицирана с рак на гърдата и през 2013 г. преживя двойна мастектомия

Лилия Илиева 27 April 2015

Снимка: Loud Concerts

Анастейша има над 30 милиона продадени албума по целия свят. Със специфичния си дрезгав глас тя не звучи като бяла жена. Изригва като рев на лъв в пустинята и все едно изкрещява живота, любовта, изплаква болката и вика радостта... Можете ли да си представите, че е висока само 1,57 см?

Дъщеря е на бродуейската актриса Даян Хърли и клубния певец Робърт Нюкрик. Баща й страда от биполярно разстройство и изоставя майка й с трите им деца – тригодишната Анастейша, по-голямата й сестра Шоун и по-малкия Браян. На 13 г. певицата е диагностицирана с болестта на Крон – хронично възпалително автоимунно заболяване на червата. При операцията й отстраняват коремни мускули и част от червата. Анастейша прекарва известно време в количка и се учи да ходи отново. Едва проходила, се втурва на курсове по танци и на 15 вече работи като танцьорка. През 1998 г. участва в шоуто за таланти на MTV с авторската си песен Not That Kind и е сред финалистите. Елтън Джон и Майкъл Джексън й се обаждат, за да я поздравят. Едноименният й дебютен албум има огромен успех. През 2003 г., на 35, певицата решава да си направи операция за намаляване на гърдите. Има болки в гърба заради големината им. При преглед на мамограф й откриват рак. Преживява операция и химиотерапия, в партньорство с Estée Lauder създава фондация The Anastacia Fund в подкрепа на страдащите от тази болест. Тогава умира баща й. Анастейша му посвещава една от най-разтърсващите си песни Left Outside Alone („Оставена навън сама“) – в нея са купищата въпроси, които винаги е искала да му зададе. Следва дуетът й с Ерос Рамацоти I Belong to You. Анастейша определя стила на своята музика като sprock – комбинация от соул, поп и рок.

Ето какво сподели певицата за EVA. Благодарим на Loud Concerts.

Какво знаете за България?

Че е красива – място, на което винаги съм искала да дойда. Нямам търпение да видя българското си „семейство“!

Казвате в интервю, че бихте целунали Барбара Стрейзанд по устата. Защо?

Майка ми имаше нейни албуми. Тя е една от първите артисти, които съм чула… Помня още обложката на албума „Супермен“ с късите й бели панталонки и как си мислех: „Колко е красива!“. Ако някога я срещна, наистина ще я целуна. Готова съм да обърна резбата заради нея.

Кой е най-близкият ви човек сега? (През 2010 г. Анастейша се разведе със съпруга си – личния й бодигард Уейн Нютън, с когото бяха женени три години. Преди да работи за нея, той охранява Мадона, Марая Кери, Брад Пит, Тони Бракстън.)

Най-близки са ми семейството и приятелите ми. И феновете ми по целия свят. Те ме подкрепят непрекъснато.

Казвате, че появата на рак за втори път в живота ви е благословия. Какво имате предвид?

Много неща – първо, болестта ме направи по-силна. Толкова трудно ми беше да се справя с лекарствата и лечението през годините. Всичките биопсии и постоянният страх, че диагнозата може да се повтори... След като преживях всичко това, бях сигурна, че няма да мога да се справя втори път. Винаги са ми казвали, че ако се случи отново, ще трябва да се подложа на двойна мастектомия! И че от моя избор зависи да сложа край на всичко това и отново да бъда здрава. Може би Анджелина (Джоли), Шарън Озбърн и аз сме пример за това, че тази операция не отнема женствеността. Преди години някой ми каза, че името ми на гръцки означава „възкръсване“ и тогава си помислих колко пророчески е постъпила майка ми да ми даде това име. Като научих значението му, сякаш усетих крилата на феникс на гърба си.

Какво обичате и цените в живота си?

Животът ми ме е изправял пред сериозни предизвикателства, които са били огромни уроци за мен – за това как да овладееш ситуации, появили се от нищото, как да продължиш да бъдеш силен. Научих се да ценя всяко мъничко нещо всеки ден. Всичко наоколо ме кара да се усмихвам. Най-ценното, което съм научила, е умението да обърнеш негативната ситуация в позитивна.

Ерос Рамацоти също ще има концерт в България. Разкажете за работата си с него.

О, той е голям артист с прекрасен глас. Записахме дуета ни I Belong to You с такава лекота. Бяхме в Рим и трябваше да се правим на влюбени.

Какво всяка жена трябва да опита поне веднъж в живота си?

Забравете страховете, ограниченията. Просто бъдете себе си и работете за нещата, които смятате за ценни!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР