Закуска за шампиони

Песто от рукола и авокадо

Мануела Панайотова 25 April 2015

Снимка: Мануела Панайотова

Докато корифеите в здравословното храненето спорят за или против закуската, мисля, че всеки взема това решение според навиците и динамиката на ежедневието си. За да си осигурите летящ старт за деня, събудете тялото с нещо леко и питателно, като ядков пастет и песто. Ако това не ви е достатъчно, може да прибавите филийка пълнозърнест хляб с яйце, запечени на тиган и пресни зеленчуци.

Един бадемов пастет е много уместен в случая, леко овкусен за да не измести, а само да допълни като вкус и аромат пестото. За ядковите пастети съм писала вече, така че ще се спра на песто от рукола и авокадо. За него използвах пакет рукола (100г), 100 г слънчогледови семки, едно авокадо, сол и лимонов сок.

Как го направих: Запекох семките на тиган, колкото да освободят аромата си. Сложих в блендер руколата, авокадото, семките, солта и лимоновия сок. Блендирах докато получа гладък крем. Комбинирах пастет и песто в намазнени метални рингове. Сервирах с фино нарязани краставица и репички.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР