Красиви без извинение

Красиви, модерни, емоционални, умни...

Адриана Попова 22 May 2008

Снимка: Венцислава Василева, Асен Емилов

Красиви, без да се извиняват за това, модерни, емоционални, умни, разказвачки на истории, влюбени, изящни, амбициозни, сладко суеверни, затова ги харесахме, сладко суеверни, амбициозни, изящни, влюбени, разказвачки на истории, умни, емоционални, модерни, красиви без извинение

 Яница Йончева

ангелите на яница йончева, водеща на “Къщата на музиката” по БНТ

Те са около нея, в лекотата, с която се движи в живота. Яница върви и се усмихва на сина си Емил, на мъжа си Емил, на роднините и приятелите, както и на онези, които не й се усмихват. Това й е запазената марка. Не я е патентовала, но досега никой не е успял да я открадне. Вярва в съдбата, в това, че неслучайно сме родени в определено време на определено място, че всеки има мисия. Нейната мисия е да се бори за щастие, всеки ден. В семейството това става с компромиси, но “когато човекът до теб е точният”, е лесно. А че Емил е точният човек се разбира лесно – просто поглеждате Яница... на нея любовта й личи, стои й като дреха. Тя обича хубавите дрехи, шапките и ботушите, хубавата козметика, обича да ходи на фризьор, на маникюр – знаете, малките женски радости. Но не може само рози в розово, животът не е такъв, нали? И Яница си има бодли – ревнива е, а не иска, много е критична, но с тенденция към подобряване, самоизяжда се понякога, но това е от зодията Скорпион.

Избягва думата “трябва”, за нея най-важното е да е себе си, а не някой, който трябва да е. В живота й досега всички въпроси са намирали решенията си ангелски лесно, най-често ги е разрешавала съдбата. Първата по-сериозна дилема се изпречила напоследък – от две телевизии й предлагали да води предаване: БНТ и ММ. Тя избира БНТ и шоуто “Къщата на музиката”, което върви всяка неделя. Ето и друго решение, което взима. След раждането решава да се довери на пластичен хирург, за да коригира гърдите й.

За пръв път забелязва ангелите от покрива на катедралата “Св. Петър” в Рим – небето над града е пълно с крилати фигури от мрамор, накацали по покривите на многобройните църкви. После срещите й с тях продължават, част са търсени, други са случайни. За да види ангелите в прочутата Сикстинска мадона на Рафаело, пътува до Дрезден. Сега ги събира край себе си – малки, големи, с чисти бели лица.

досие: завършва психология във Велико Търново, сега прави магистратура в Софийския университет по семейна психотерапия и работа с хора с увреждания, мечтата й е да има кабинет като специалист по психология срещу кабинета на сестра си, която учи логопедия. Работила е като пиар в Сони Мюзик, там я харесват за водеща в ММ. Съпругът й Емил е млад, красив и се старае да е богат, синът й Емил, 2 г., ходи на детска градина – опитвам се да възпитавам у него по-суров характер, казва Яница. Обича страхотно историята – обиколките й в Рим следват по петите събития от “Шестото клеймо” на Дан Браун, харесва бръчиците около очите си.


Виктория Керин
котката на виктория керин, поппевица

Виктория има котка, защото живее с приятеля си Дидо в апартамент и двамата обичат кучета. Ако някой ученик напише такова изречение, учителката сигурно ще го задраска и ще напише с червен химикал: “Изречението няма смисъл.” Затова ще започнем тази история отначало.
Вики и Дидо се срещат в шоуто “Стар Академи”. Публиката ги харесва и те се харесват един друг. Оттогава са гаджета. Певческите им кариери потръгват. Дидо е избран за новия вокал на Д2, а Вики става водеща в БГ радио и има няколко успешни парчета, едно от които – “Мога ли”, беше одобрено за най–престижната световна класация на World Chart Express MTV. Напук на повечето флиртове, започнали в нароилите се риалитита и скоропостижно разпаднали се, връзката между Вики и Дидо върви добре. Двамата заживяват заедно и мечтаят за куче. Виктория казва, че ако беше животно, би била куче, а Дидо сънува голяма къща и две хъскита – диви и красиви. Могат ли обаче да си позволят куче - не могат, защото и двамата пътуват много по участия. Така се стига до котката Миси, невъзможно пухкава персийка, своенравна като всички котки.
Без да твърдим, че познаваме много добре Вики, откриваме нещо котешко и у нея. Тя обича да е независима. Затова понякога и с Дидо нещата се получавали трудно, особено в началото. За общия им апартамент трябвало да се купуват неща. И ги купува Вики. Дидо й казва – добре де, нали живеем заедно, да купуваме заедно. Ето сега вече са си купили заедно шкаф. Започвам да свиквам, да се опитомявам, казва Виктория. Трудно се усмихва – да сте виждали усмихната котка? Но пък когато се усмихне, край нея температурата се вдига и е слънчево. Котките са свързани със суеверията. А Вики е много сеуверна – постоянно чука на дърво, не минава пред такси, защото няма да й върви, не изтупва покривки, за да не си изтупа късмета. Но когато вкъщи котка й мине път, не се притеснява, защото това е Миси, котката, която е вместо куче.

досие: като малка танцува народни танци и сега води курсове по такива танци на стадион “В. Левски” и в читалище “Средец”, поддържа фигурата си и с тае бо, кикбокс, не умее да пази диети, прекалява с шоколада, признава, че яденето е единственото, за което няма воля. Преди “Стар Академи” е работила като солист на група в Южна Корея, кумир й е Тина Търнър, закъснява – не се понася заради това, но винаги така й се случва. Комплиментът, който най-много я е зарадвал – “много хубави крака”, в себе си не харесва избухливостта, фен е на автомобилите, печелила е офроуд състезание за жени в Троян, тренирала е футбол в НСА и вярва, че в предишния си живот е била мъж, истинската й фамилия е Арсова, Керин е псевдоним.


Виолета Марковска
шалварите на виолета марковска, актриса

Тя си гледа на обикновени карти и онлайн на карти таро, на руни – има и такава програма в интернет, ходила е да й гледат на ръка, но не и при ходжа, защото я е страх да не й направят магия. Интересува се от окултното от малка, а при нея това означава наистина малка, защото и сега – като голяма, Виолета е само на 22. По-точно – направи ги през април. Мисли си, че в предишния си живот е била циганка с червени шалвари и е имала свобода голяма, колкото цялото земно кълбо. А в този живот...
В този живот Вили снима филми. Започва 11-годишна, когато позната на майка й от Киноцентъра показва снимките й на режисьора на американска продукция. Харесват я и й дават главната детска роля във филма. После идват и други чужди продукции. Големият плюс на Вили освен моженето пред камера е отличният й английски. Най-голямото й признание е наградата за главна женска роля от Холивуд филм фест за филма “Открадната светлина”. Ролята й е супер тежка – филмът е по действителен случай на българско момиче от дом за изоставени деца, което е продадено като секс робиня в Гърция. В ролята на сводника е Максим Генчев. В сцена с изнасилване двамата са облечени с дрехи, защото Вили няма още пълнолетие – на 17 е, а и няма клауза за голи сцени в договора си с американския режисьор Майкъл Кори Дейвис. За да извади емоции от нея, по време на “изнасилването” Максим я гъделичка.
Наградата от Холивуд филм фест сега се намира в кабинета на директорката на гимназията, която Вили е завършила. Директорката – Елисавета Илиева, я спасила от изключване заради неизвинени, натрупани по време на снимките на тв сериала “Хотел България”, в който Вили изигра ролята на тийнейджърката Яна. “Хотел България”, а сега и филмът “Шивачки”, в който играе с Александра Сърчаджиева и Елен Колева, я правят популярна сред българската публика. За “Шивачки” качва около 5 килограма – режисьорът Людмил Тодоров искал трите актриси да бъдат по-бузести, за да приличат повече на семпли провинциални момичета. И тук стигаме до въпроса за храненето, който за Вили е много специален. Сега тя си хапва добре, макар и на принципа на разделното хранене... Но на 14 г. е на прага на анорексията. Точната дума е орторексия – патологична мания да се яде само здравословна храна. Прихваща я, докато снима поредната американска продукция – американците били луди по темата. В резултат малката Вили се стопила до 38 кг. Разминала се обаче без системи и разбрала, че гладуването е лоша идея, защото организмът си връща за всяко страдание.
Скоро ще можем да гледаме Вили в първия уестърн – “Копърхед”, сниман от бг режисьор - Тодор Чапкънов (син на скулптора Георги Чапкънов) за компанията “Юнивърсъл”. Там ролята й е малко кофти, защото накрая я изяжда една триметрова змия, но това е само роля, пък и Вили не се страхува от змии... Те не могат да ти направят магия, нали?

 досие: учи в НАТФИЗ – втори курс е в класа на доц. Веселин Ранков, много иска да работи с Мариус Куркински, не обича да пътува, досега е ходила само до Солун. Покрай “Шивачки” става страхотна приятелка с Александра Сърчаджиева, учи италиански – запалила се по него на снимките на филм за РАИ -Уно, на 6 г. губи баща си, майка й почти винаги я придружава на снимачната площадка. Казва, че в нея живеят много хора и го обяснява с асцедента си – Близнаци, иначе е Телец.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР