Дълги вечери в Atelier

Тенденцията е заведението да работи със свежи биопродукти от български производители, които се зареждат всеки ден

Лилия Илиева 18 February 2015

Салата филе от риба тон, запечено със сусам и маково семе, авокадо, моркови, цвекло и бейби спанак с варено яйце и балсамов дресинг

Снимка: Светослав Караджов

Приятен джаз за фон, красиви картини и ретро снимки по стените, романтичен декор, елегантно обслужване и менюто на Atelier, което се сменя два пъти годишно заедно с модните тенденции по световните подиуми – звучи като уютен план за февруари с неговите дълги вечер.

Предстоят френска и алпийска вечер със специални менюта с 5 салати, 5 предястия, 5 основни, 2-3 различни всеки ден домашни десерти и паста – освен традиционните за заведението предложения. Във френската вечер акценти ще бъдат гъшият дроб и вината от изба „Ларош“, в алпийската – баварският винервурст с кисело зеле и кремсупата от праз със сушени домати. Заслужава си да опитате мексиканския традиционен хляб кесадия, пълен с нахут, червен боб, червена и зелена чушка, гъби и пармезан. Препоръчваме лимоновия тарт, домашните вафли с шоколадов и лешников крем и тортата „Шоколадов трюфел“ с портокалови кори и бял крем. Винената листа е богата и обхваща вина от сортовете сан дженовезе, каберне совиньон, каберне фран, френска, южноафриканска и българска сира, примитиво и мавруд. Има купажи от каберне совиньон и мерло, френски и български розета. Тенденцията е заведението да работи със свежи биопродукти от български производители, които се зареждат всеки ден. Интериорът се променя всекидневно с цветни чаши и гарафи, красиви малки статуетки, различни прибори и посуда.

Адрес: София, ул. „Проф. Асен Златаров“ 16, тел. 088 620 2717

2 КОМЕНТАРА
2
Mary
18 February 2015, 17:15

Права си Jane.И био продуктите от български производители-например риба тон, скариди, авокадо, пармезан,лайм и др. И тъй като сега е много cool да се храним био и цените са cool.

1
Jane
18 February 2015, 13:26

гениално - мексикански хляб с пармезан...

ТВОЯТ КОМЕНТАР