Никол Кидман

Бременна до доказване на противното

Адриана Попова 05 February 2008

Никол Кидман владее желязно нервите си. Дори след развода с Том Круз, който тя преживя изключително тежко, журналистите не успяха да изкопчат от нея лоша дума срещу екс съпруга. Единствената й по-пиперлива реплика по адрес на нисичкия Том тогава беше: “Сега вече мога да нося високи обувки.”

Но дори железните нерви на Кидман не издържат, когато за пореден път някой журналист решава да я пита дали е бременна. По груби сметки, откакто се омъжи за кънтри музиканта Кийт Ърбън през 2006-а, Никол е “забременявала” поне три пъти. Клюкарските издания перманентно се кълнат в дявола и бога, че този път вече е истина, че са я видели с наедряло коремче, че пазарувала детски дрешки и памперси... На всички подобни въпроси актрисата малко рязко отговаря: “Когато забременея, най-напред ще се обадя на вас. Трябва само да поддържаме постоянна спътникова връзка.”

Никол знае, че в панаира на суетата, в който тя играе главна роля, намесата в личния живот е правило. И все пак е толкова тежко...

Още от 17-годишна тя иска да има дете, да бъде нечия съпруга. Желанието й тогава е по-скоро тийнейджърски бунт срещу майката феминистка, която непрекъснато й внушава: “Най-важното е да си самостоятелна, да имаш диплома.” По това време Никол е обсаждана от обожатели, но тя не оказва на никого честта да бъде баща на детето й. Единственото, което я интересува истински, е актьорската кариера. След успехи в австралийското кино тя заминава за Холивуд. Тогава е на 20, висока, порцеланова, рижа. Забелязана е от Том Круз, двамата се снимат във филма “Дни на грохот” (1990). Така започва една от най-обсъжданите актьорски любови. Женят се 11 месеца по-късно. Доста време Никол е в сянката на обожавания от публиката Том и е наричана малко иронично “г-жа Круз”. С брака започва и тормозът с нейната бременност. Днес Кидман признава, че в самото начало на семейния им живот тя е забременяла извънматочно. В края на 90-те лекарите й откриват доброкачествен тумор на матката. Операцията е успешна, но все едно - бебе няма. Преди развода с Круз Никол преживява още едно огромно разочарование - спонтанен аборт.

Междувременно Том я уговаря да осиновят дете, всъщност две. През 1992 г. Изабела става част от семейството Круз-Кидман, през 1995 г. осиновяват и Конър. В началото актрисата шокира Холивуд – децата не я спират да снима филм след филм. Нещо повече – тя ги мъкне навсякъде със себе си. Изабела и Конър живеят по снимачните площадки в Англия, Австралия и даже Румъния, където Никол снима “Студената планина”.

След развода с Том й приписват какви ли не връзки. Според жълтата преса тя излиза с Джордж Клуни, Ръсел Кроу, Вин Дизел, Лео ди Каприо, Ейдриън Броуди, мултимилионера Стивън Бинг. Австралийката само се усмихва: “Ако аз въртях любов с всички, с които жълтата преса ме сватосва, щях да умра от изтощение. Доста по-взискателна съм, отколкото ме представят.” Истината е, че с повечето от тези известни и богати мъже тя се вижда чисто приятелски, единствената й по-сериозна връзка е с Лени Кравиц. “Том ме разглези – казва Кидман. - Никога няма да мога да бъда с мъж, ако не изпитвам към него огромна любов и уважение.”

И ето че такъв се появява: Кийт Ърбън, “златният глас на кънтри музиката”. Двамата имат сходни съдби: австралийци, родени извън Австралия и пробили в Меката на своето изкуство в Америка – Никол в Холивуд, Кийт – в столицата на кънтрито Нешвил, католици. Двамата се женят преди 2 години и всичко би било прекрасно, ако... Ако Кийт нямаше проблем с наркотиците. Наистина, след като се ожени за Никол, той успя да се пребори с дрогата, но затова пък се появи нов проблем – алкохолът. Няколко месеца след сватбата мистър Ърбън влиза в клиника, за да лекува зависимостта си, а Никол го подкрепя и използва всяка възможност да се виждат. В пресата започват нови спекулации: “Кидман е влюбена, но не и щастлива.” Казват, че както с предишния си съпруг, така и с новия тя изглежда леко напрегната и неестествено усмихната. Но Бог с тях, с клюкарите. Самата Никол споделя, че обмисля да направи пауза в кинокариерата си, за да се концентрира върху брака си и да се наслаждава на семейния живот в къща някъде в Нешвил, щата Тенеси. През новата година Кит има няколко турнета и тя възнамерявала да го придружи. О, да, естествено и да забременее...

Засега тя единствено е успяла да наддаде килограми, но не защото чака дете, а заради ролята си в мелодрамата “Читателят” с режисьор Стивън Долдри. За да качи 4-5 килограма, тя се тъпче с пица, фъстъчено масло, сандвичи и фастфуд, както и с любимите си пудинги и шоколади.

В нея има и още една промяна. Малко известен е фактът, че Кидман от дете е силно късогледа. Тя не носи очила, освен когато кара кола или трябва да чете текст от аутокю, а с лещите така и не успява да свикне. Хората и предметите около нея тънат в мъгла, но Никол е благодарна за това: “Чувствах се добре в света, който съществуваше вътре в главата ми. Така се защищавах от реалността.” В края на 2007 г. тя все пак си прави лазерна корекция на зрението. “Сега, когато някой ми се усмихне, го виждам и мога да му помахам”, казва Никол.

А Никол заслужава да й се усмихват. Една от най-талантливите актриси на Холивуд, обявена за икона на стила, запазила на 40 юношеското си очарование, без да отрича възрастта си. След церемониите по връчването на Оскарите миналата година тръгнаха разговори, че Никол е прекалила с ботокса. Тя обаче твърди, че по нея всичко е натурално. Но за да не останете с впечатлението, че Никол е от някаква нова порода холивудски светици, ще кажем, че и тя има малки пороци. Цигари може да не пуши, но пури понякога – да. Иначе като външност си е съвършена. Докато снимат филма “Мулен руж” режисьорът Баз Лурман се опитва да я заснеме в ракурс, от който не изглежда красива. Не успява.

10 факта за Никол Кидман, които може би не знаете

1. Никол не е родена в Австралия, а на Хаваите в Хонолулу, където по това време работи баща й.

2. Имала е меланома на крака. Кожата й е много чувствителна към слънцето.

3. Силно алергична е към ухапвания от пчели и оси.

4. В детството си завижда на сестра си Антония, че е брюнетка и може без проблем да кара сърф по цял ден. По същото време Никол заради алергията си към слънце трябва да се крие вкъщи.

5. Не харесва прекалено красивите мъже, стеснява се в тяхна компания.

6. Като малка открадва кукла Барби. Дотогава майка й – яростна феминистка, отказва да й я купи, защото я смята за символ на подчиненото положение на жената. След кражбата обаче Никол получава 10 кукли наведнъж.

7. Обича да гледа ръгби по телевизията.

8. Любимото й ястие е паста с броколи. Нарушава и друго холивудско табу – пие кафе.

9. За снимките на първия си филм в Австралия се научава да управлява яхта. Обича екстремните спортове – скокове с парашут, гмуркания, обича да плува редом с акули.

10. Не харесва стила на обличане тип секс бомба и твърди, че не би сложила деколте, което да открива трапчинката между гърдите й. „Всъщност нямам и какво толкова да покажа”, казва Никол.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР