Алхимия на любовта

Елка Влаховска 14 February 2015

Стриди

Кои са храните и напитките, които събуждат любовната страст? Заслужена ли е тяхната слава? Наричат ги храни-афродизиаци и ви предлагаме списък на най-популярните от тях.

Стриди

Тези мекотели са символ на чувственото наслаждение. Казват, че маестрото на любовта Джакомо Казанова всеки ден е хапвал по 20 стриди. В самия процес на поглъщането им има нещо очевидно двусмислено и уловимо сексуално. Представете си романтична вечеря, изстудено бяло вино, сребърни прибори и накрая – нежната стрида, която бавно поднасяте към устните си, гледайки любимия право в очите. Стридите съдържат голямо количество цинк и ценни микроелементи, които играят роля в спермогенезата. Вярно, че тя няма отношение към сексуалната възбуда, затова не пренебрегвайте изпитаните техники на прелъстяването.

Морски дарове

Имат славата на безотказни стимулатори на любовния пламък. Древноримският автор Апулей бил съден за това, че подмамил богата вдовица да се омъжи за него, угощавайки я безсъвестно със сепии, омари, морски таралежи и други дълбоководни жители. Тайната им – богати са на белтъчини и ценни микроелементи.

Целина

От древни времена хората приписват чудодейни свойства на това обикновено растение. В обичаите на много народи над леглото на младоженците се окачали стръкове целина за разпалване на страстта. Мадам Помпадур поръчвала за Луи ХV супа от целина, за да подсили мъжката му мощ. Тя самата пък предпочитала да си угажда със салата от целина, ябълки и орехи. Целината съдържа ценни вещества, стимулиращи производството на полови хормони, които осигуряват сексуално дълголетие.

Трюфели

Крехките подземни гъби са били любима храна на един от авторитетите в любовните дела – Луи ХIV. Още древногръцки и древноримски ръкописи говорят за трюфелите като за силно възбуждащо средство. Всъщност това са обикновени гъби, които растат под земята. Истинският им възбуждащ ефект има по-скоро психологическа причина: тъй като тези гъби не могат да се култивират и се откриват трудно, цената им е неприлично висока.

Шампанско

Заема почетно място в рейтинга на афродизиаците. Шампанското бързо се разгражда в кръвта и насища клетките с алкохол. От друга страна стимулира производството на хормони от надбъбречните жлези, а те отговарят за сексуалната възбуда както при мъжете, така и при жените. Да не забравяме и романтичния ефект на това питие, не случайно цяла индустрия се грижи да бъдат оценени достойнствата му, като предлага луксозна гама от шампаниери и чаши.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР