Хасиенда

В Рая на Изток

Лилия Илиева 15 August 2014

Снимка: Тихомир Рачев

Тази година EVA прави своя августовски брой на брега на Лозенец в клуб Хасиенда. Летният дом на шампанското, както вече го наричат, се превърна в наша резиденция между снимките за корица и летните ни репортажи за български звезди.

Премиерата на броя в ръцете ви беше в клуба и се сля с церемонията за обявяване на Ергените на годината, сред които – тенисистът Григор Димитров, певецът Орлин Павлов и собственикът на Хасиенда Митко Тодоранов. А ние намерихме Хасиенда променена.

По стените до красивите литографии на Стефан Божков има и картини на Кольо Карамфилов. На тавана „плуват“ възглавници и пояси Moët&Chandon, все едно си се гмурнал във водата и те са останали над теб. На терасата поглеждаш към морето през гигантски бели очила, обгорели от гледане към слънцето. То влиза в обсега им всяка сутрин, след като надникне на хоризонта зад кръста на ръба на залива.

Инсталация от 25 бели знамена води към фитнеса на открито на плажа. Спортуващите в него получават поне три подаръка. Първо, пред очите им е прекрасната панорама на залива Тарфа. Второ, веднага след тренировката могат да се разхладят в морето. И трето, до тях е бийчбарът, в който всеки ден могат да опитат коктейл на деня.

В понеделник например ягодово мохито, във вторник – дайкири. На втора линия на плажа предлагат и масаж с качество, гарантирано от опита на масажистите. И докато миналата година клубът се прочу като лятната концертна зала на Лили Иванова и Васил Найденов, тази година програмата е съвсем различна: от Ъпсурт до VenZi, Михаела Филева, 100 кила, през латино партита до Диана Експрес, Тоника, диджей партита и джемсешъни.

На 8 август специално за клуба пристига известен диджей от Ибиса.

Moët&Chandon

с ягоди, сметана и листа от мента е изборът, който може да превърне всеки ден в изискано преживяване. Най-поръчваното Moët&Chandon, предпочитан избор на дамите, е розето. (Цената му от 179 лв. буквално смущава руските клиенти, свикнали да плащат по 3000 долара за шампанско в Москва.)

Любима атракция

Един от най-посещаваните летни минифестивали беше Summer in Pixels на малкия плаж в Лозенец в обгърнатия от палми клуб. На голяма сцена във водата пяхa на живо „Мастило“ и „Остава“, имаше трибюти на Sade и Stevie Wonder.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР