Диетите на звездите - био и течни

Сбогом, протеинови, лунни, зонови диети! Ето как поддържат форма Бионсе, Анджелина Джоли и Риана

Елка Влаховска 13 April 2018

Диетолозите на звездите заложиха на плодовете, зеленчуците и семената за здравословно отслабване. При това – консумирани в течен вариант. Паролата е: по-близо до блендера, по-далече от печката! Вместо гладуване до изтощение препоръчват смути храна от 5 до 14 пъти на ден.

Бионсе и сироп Мадал Бал

След лютата битка с килограмите певицата вече има рецепта за влизане във форма. Това е детоксикиращата терапия с лимони, лют червен пипер и швейцарското чудо – палмово-кленовият сироп Мадал Бал. Терапията се прилага често и по здравословни причини, тъй като с изцяло натурални продукти се балансират жлезите с вътрешна секреция, засилва се метаболизмът и се подобряват рязко кръвните показатели.

За 10 дни организмът се подмладява с 10 години. Вторичният ефект е далеч по-видим – за един курс се редуцира теглото с по 10-15 кг. Швейцарската терапия е преминала през клинично изпитване и е официално регистрирана. У нас се прилага в Център „Гарабитов“ в София и Пловдив.

В съчетание с ефикасни леки упражнения и правилно захранване се отстранява йо-йо ефектът и никога повече не се връщат старите килограми. Швейцарската детокс програма са прилагали също Ашрита Фърман, Карл Люис, Аштън Къчър, Деми Мур, Армен Назарян и много други.

Анджелина и джусовете

Джоли открива системата Eat-Clean Diet на Тоска Рено, водещ американски нутриционист и фитнес инструктор, и става неин посланик. В основата на хранителния режим е идеята да се осмисли към кои нездравословни храни посягаме, когато се чувстваме емоционално нестабилни, както и причините да го правим.

Диетата не изключва изцяло животинските протеини, но набляга основно на възможностите да си набавим необходимите ценни вещества от зеленчуците, плодовете, ядките, семената, пълнозърнестите храни. „Аз просто се хранех здравословно и отслабнах, без да усетя. Тялото само намери своя баланс“ – споделя в интервю Анджелина.

Ако целта е бързо отслабване, в продължение на 10 дни се консумира течна храна на всеки 2 часа – сокове от плодове или зеленчуци, пасирани супи, билкови чайове. После се включват смлените семена, но в малки количества. Така човек не усеща глад, а организмът се пречиства добре. Но все пак ние се питаме: защо толкова драстично отслабна Джоли?

Риана и смути диетата

Харли Пастернак е персоналният треньор на Риана, Хали Бери и Джесика Симпсън. В последната си книга The Body Reset Diet той защитава тезата, че всеки заслужава да има хубаво тяло. Неговият 15-дневен план за преминаване на организма към здравословен режим и неусетно отслабване включва хранене по 5 пъти на ден с плодови или зеленчукови смутита.

Според него това ускорява метаболизма и поддържа добри нива на кръвната захар. След края на този режим Пастернак съветва винаги да закусваме със смути.

Любимата рецепта на Риана: 1 ч. чаша малини, четвърт чаша къпини, половин портокал, 1 мерителна лъжичка протеини на прах, 1 с.л. ленено семе. Сипете всичко в блендера и разбивайте, докато получите хомогенна смес.

1 КОМЕНТАР
1
Мария
07 June 2018, 12:26

Считам за абсолютно безотговорно от ваша страна да популяризирате диетата на тази изнемощяла от глад и нездраво изглеждаща жена (Анджелина Джоли). Ще ви прочетат много млади момичета, неспособни да преценят, че поддържането на телесно тегло "кожа и кости" е нездравословно и опасно за живота. Повече от ясно е, че тази жена има хранително поведенческо разстройство.

ТВОЯТ КОМЕНТАР