10 факта за Хю Лори

Какво не знаем за актьора, който днес празнува своя 60-и рожден ден

eva.bg 11 June 2019

Десет любопитни факта от биографията на Хю Лори, който мечтаел да се занимава с медицина, в колежа предпочел археология и антропология, а в крайна сметка страстта му се оказаха киното и музиката.  „Това определено не е честно. Имам толкова невероятен живот и такъв късмет, че сега с нетърпение очаквам някое пиано да падне на главата ми, за да има все пак някакъв баланс. Затова обещавам, че ще започна работа върху глобалната несправедливост в живота“, казва с усмивка Хю Лори, когото винаги ще свързваме с ролята му на доктор Хаус.

Любопитно за него:

- Лори е запален мотоциклетист.

- Свири на китара от 16-годишен, когато му подаряват първата „Ямаха“, на ударни – от училищния оркестър насам. Добър е и на саксофон и хармоника.

- Женен е за Джо Грийн, театрална администраторка, от 1989 г. и сега живеят в Северен Лондон с двамата си сина и дъщеря си.

- През 90-те години Лори публикува два романа – „The Gun Seller“ (на български „Търговецът на оръжие“, ИК „Интенс“) и „The Paper Soldier“. Майка му също е писателка. „Беше презвитерианка, светла й памет – и по характер, и по настроение. Към мен изпитваше някаква фрустрация. Не ме харесваше. Татко беше сладък човек“ – коментира Лори.

- Участва в сингъла на Ани Ленъкс „Walking on Broken Glass“ и се появява в сериала „Приятели“.

- Като малък е бил проклет. „От 7 до 13-годишен бях ужасно дете. Пушех цигари „Номер шест“ и мамех на тестовете по френски.“

- "Аз не вярвам в природни лекарства, кристали и растителни екстракти. Уважавам традиционната медицина, истинските лекари - баща ми беше нещо като божество за мен - науката и разума", казва Лори.

- Трудно си намира костюми – висок е 1,88 см и ръцете му са доста дълги.

- Гостзвезда в първия му албум Let Them Talk на Warner Bros („Орфей Мюзик“ – на българския пазар) е сър Том Джоунс.

- За рождените дни мисли: „Намирам за доста странно да празнуваш приближаването към смъртта си и въобще не ми се струва подходящ повод за парти!“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР