Доктор Хаус и мистър Лори

Хю Лори е нахален тип с остър език и мрачно чувство за хумор.

16 November 2007

Когато му връчват "Златен глобус" за ролята му на д-р Хаус в едноименния хитов телевизионен сериал, той казва: "Нямам думи. Не, сериозно, не съм си подготвил реч. Когато се разбра, че ще ме номинират, много хора ми предлагаха безплатни обувки или ръкавели, които да сложа за церемонията. Дори ми се обадиха да ми предлагат безплатна клизма, за да имам свеж вид... Но никой не ми предложи безплатна реч, в случай, че взема наградата. Да знаете, това е свободна пазарна ниша."

Той е роден в Оксфорд, но и двамата му родители са с шотландско потекло. Хю Лори тренира гребане и участва в младежкия национален отбор на Англия, но се заразява с мононуклеоза, която го изважда извън строя за дълго време и след това така и не се връща в спорта. В Кембридж Хю се запознава с Ема Томпсън и тя го кани в световноизвестната университетска театрална трупа Footlights, където Лори се заразява с щама на актьорската лудост или по-скоро започва да заразява персонажите, които играе със собствената си лудост.

Той е човек, който знае какво иска, какво харесва и какво мрази и винаги нарича нещата с истинските им имена. Тренира бокс и това е неговият отговор на всички мъже в бели пижами, които се грижат основно за това как протича енергията "ци". "Аз не вярвам в природни лекарства, кристали и растителни екстракти. Уважавам традиционната медицина, истинските лекари - баща ми беше нещо като божество за мен - науката и разума."

За да балансира прекалено рационалната си личност, Хю Лори свири на пиано и то като истински професионалист-музикант. По сценарий д-р Хаус изобщо не е свирил на пиано, но талантът на Лори кара създателите на филма да дообогатят образа на циничния лекар и с това хоби. Също като Хаус, Лори се движи из града с мотоциклет.

48-годишният Лори живее в апартамент под наем в Холивуд, докато жена му и трите им деца остават в Лондон и той използва всеки свободен ден, за да бъде с тях.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР