Милица Гладнишка

Обречена съм с това лице на ангел

Ирина Иванова 02 April 2014

Госпожица Гладнишка отново изгря на хоризонта след като за около година се покри някъде. И тъй като усмивката й ни залипсва, веднага я привикахме за бързо интервю. Бързо, защото в момента тя е член на журито в шоуто „Като две капки вода“ по Нова телевизия, изяви се и като водеща в „Господари на ефира“, заедно с Ути Бъчваров и въобще – защото бърза. Ето какво я попитахме и ето какво ни отговори.

1. С кого си приличаш като две капки вода?

Със Снежанка. И тя като мен е великан сред джуджета. Не, шегувам се. Всъщност доста си приличам с Рачков.

2. Не!

Да. На екрана той е луд и прилича на кълбовидна мълния, а в живота е нежен, чувствителен, скромен. И в компания и двамата полудяваме и положението става необуздано.

3. Коя от световните звезди чувстваш като „вътрешен двойник“, макар и външно да нямате нищо общо и защо?

Тъй като обожавам джаза, мечтая да направя голям концерт като този на Роби Уилямс в „Роял Албърт хол“ и съм убедена, че ще се справя и ще предам хипнотичната мощ на тази музика. Но все още събирам добрия екип, защото без екип – концерт от такава величина е невъзможен.

4. Харесва ли ти да си в журито, тоест от другата страна на барикадата? Ще покажеш ли „Милица в свирепо настроение“ и как евентуално ще изглежда това ти превъплъщение?

Много е приятно да си в компанията на Хилда, Маги и Юлиян. Зад бюрото е по-спокойно и по-безопасно, но аз съм свикнала да ме тресат най-различни крайни емоции и се хвърлям безразсъдно в нови задачи. Възхищавам се на колегите си и знам, през какво минават. Не е никак лесно да влизаш в кожата на такива величия и то само за седмица. Така че който каквито умения е развил – сега е моментът да ги използва!
Колкото до строгостта – тя се вижда в оценките. Принципно не смятам, че тази система е правилна, но това е забавно шоу и не трябва да задълбаваме в мрачни мисли и болна амбиция.

5. Любимото ти превъплъщение до този момент в шоуто? Или няколко.

Любимо превъплъщение, все още нямам. Но едни от най-хубавите бяха Лайза Минели на Нети, Елвис на Деян, Мариус на Мая, Дичо на Павката и Мерилин Монро на Стефания.

6. А задача, която ти се прииска ти самата да я направиш?

Мерилин Монро и Алис Купър - )))

7. Какви грехове натрупа през тази близо една година, през която се скри от публичното пространство?

Тук... трябва да призная, че се впуснах в музикални фиести, почивки и борба за един по-справедлив свят.

8. С кого от останалите членове на журито спорите най-много?

Още не сме стигали до спорове, защото досега нямаме фаворити. Предстои да видим много превъплъщения и накрая ще стане адски напечено, защото силите са доста изравнени.

9. Приемаш ли подкупи и пробва ли се някой от участниците?

Разбира се, че приемам подкупи! Но участниците все още се притесняват да ми предложат. Изглежда излъчвам принципност, доброта и невинност. Обречена съм с това лице на ангел!

10. Любимият ти твой личен гаф от първия сезон на шоуто? А любимият ти гаф на някой от сегашните участници, дори и да е бил задкулисен, а не публичен? Кой е най-капризният участник сега?

Гаф не съм имала. Може би, когато от притеснение си забравих стъпките от танца на Дженифър Лопес и трябваше да импровизирам на място. Напрежението е голямо и всеки от нас е научен да репетира до смърт, за да е безупречен, но в този случай трябва повече време, както ние казваме – да отлежи – за да стане перфектно.
Не знам нищо от кухнята, защото не ни допускат. Журито не трябва да знае как се справят участниците, за да не се повлияе оценката им. Крият се от нас, мълчат. Не съм чувала някой да капризничи. Но срещу добра сума, мога да се внедря като фризьорка под прикритие и да разнищя случая докрай!

11. Какво ще отговориш на всички, които казват, че „Като две капки вода“ е шоу за гримьори?

Едно добро шоу е съставено от много елементи. В едно такова шоу участват адски много хора. Ако то беше само за гримьори не виждам защо са нужни актьори – трябват само едни манекени и върху тях да се демонстрира майсторството на гримьорите. Тук говорим за цялостен образ, от плът и кръв! Разбира се, че гримьорите са една от най-важните съставки на това шоу! И се справят великолепно!

12. След ден на особено тежко журиране, нямате ли нужда да пийнете нещо и ако да – на какво евентуално се спирате? Присъединява ли се към вас някой от участниците? Абе въобще – правите ли си задкулисни купони в това шоу, когато светлините на прожекторите изгаснат?

Купоните тепърва предстоят! Все още всички са малко стегнати и напрегнати. Но аз си спомням, че в първия сезон дивеехме от началото – то не бяха кексове, ракии, торти, и всяка вечер се събирахме в близкия ресторант. Сега няма ресторант наблизо, но ще си направим!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР