Лупита от рода Луо

Модната икона в сезона на наградите

Ирина Иванова 25 February 2014

Тя е на върха на класацията на Vogue за „изгряваща звезда на стила за 2014“. Наричат я „модната икона в сезона на наградите“ предвид факта, че 30-годишната Лупита Ньонго от филма „12 години в робство“ от наградите „Златен глобус“ насам буквално не е слизала от червените пътеки на различни церемонии и награждавания, а вече е и новото лице на Miu Miu за сезон пролет/лято 2014 г. Много е вероятно на 2 март именно тя да получи Оскаровата статуетка за най-добра актриса в поддържаща роля. Лупита е родена в Мексико от родители кенийци. Баща й е професор по политология в Кения, който се бори за демокрация в родината си, а когато играта загрубява, емигрира със семейството си в Мексико, където се ражда Лупита. След като бурята отминава, всички се завръщат в Кения. После Лупита учи филмови науки в колеж и актьорско майсторство в Йейл.

Нейно вдъхновение е Упи Голдбърг. „Когато бях малка, гледах филма „Пурпурен цвят“ и видях една страхотна актриса с моя цвят на кожата, с моята коса и с чертите на моята раса. Това беше изключително мотивиращо за мен.“ Дипломира се в Йейл с документален филм за кенийските албиноси, а първият сценарий, който прочита, и първият кастинг, на който се явява след университета, са именно за „12 години в робство“ – филмът, който я изстрелва директно на върха. Изобщо не се връзва на етикета „модна икона“. „Все нещо трябва да облека за всичките тези церемонии“ – коментира тя. Обожава обаче късата си прическа. Подстригва си косата, когато е на 19, и оттогава се чувства свободна. Между другото, Лупита принадлежи към племето луо – също като бащата на президента Обама.

В петък по кината у нас тръгва новият филм на Лупита Ньонго "Директен полет", в който главната роля е поверена на Лиъм Нийсън.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР