дрес код: black tie*

Елка Влаховска 13 May 2009

Черен италиански гранитогрес със сребърни нишки свързва пространствата в луксозния апартамент в идеалния център на Варна. След преустройството дневната зона обединява хол, трапезария и елегантна кухня, отделена с удобен барплот. В черно са избрани висящите осветителни тела, изградената рамка за плазмата на стената, както и камината, почти незабележима  със семплия си изчистен дизайн. Дори аксесоарите за дома и сервизите за хранене допълват общата тъмна тоналност.


В интериора се открояват елегантните и удобни мебели от тиково дърво и от стъбла на водни лилии на фирма Рико ексклузив. С тях е обзаведен целият апартамент – и дневната, и нощната зона с двете затворени спални помещения. Изключително комфортни за сядане, диваните могат да сменят визията си през сезоните по избор с по-тъмна дамаска за зимата, по-светли тонове за лятото и разнообразие от цветови решения  за декоративните възглавнички. Така дизайнът на интериора се превръща според нагласите и въображението на обитателите в тема с продължение и в обект на творчески интерпретации.

 

 

Многото огледала са магични акценти в отделните зони, чиято функция освен естетическа е и оптически да увеличават пространството. В холната част отраженията умножават блясъка на полилея с кристали Сваровски. Среброто допълва усещането за лукс - дизайнерската закачалка за дрехи, истинско арт произведение в коридора и аксесоарите за камината. Едната от спалните е решена в по-строга, „мъжка“ геометрия и цветове. В нея има отделен кът за работа – с писалище за лаптоп и подвижен контейнер от колекцията на Рико ексклузив.


Втората спалня е по-мека и женствена – с тоалетка срещу спалнята, луксозен избродиран спален комплект и декоративни магнолии. Усещането в тези две затворени помещения е за интимност, комфорт и уют. Тъмните тонове са стоплени от присъствието на мебелите с оплетка от стъбла на водна лилия. Оригиналните решения в този дом са на младия дизайнер Михаил Черкасов (e-mail: [email protected]), който залага на чистите линии, графичните комбинации и модерните изисквания за комфорт.

 



*В поканите за официалните приеми black tie означава смокинг или черен костюм и тъмна вратовръзка, черни обувки и колан, за дамите – черна коктейлна рокля със скъпи аксесоари.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР