Любовта от бутилката

Лилия Илиева 12 January 2014

Снимка: Ефтим Русев

farfi e младо каберне, което можете да опитате на две, максимум три места само в София. Произвеждат го в лимитирани серии от 1000-1500 бутилки. То е абсолютно био. Не съдържа никакви консерванти или добавки, само сладостта и аромата на грозде, отглеждано в лозя в Тракийската низина. И е много вкусно в съчетание със сирена и прошуто, внесени директно от Италия. Бутилирано в елегантна тясна бутилка от тъмно стъкло, надписана само с ръкописни букви и запечатана с червен восък. Червен, защото съхранява спомена за една любов, започнала в Италия, в един басейн, на всичкото отгоре. Там създателят на виното Пламен Михайлов, иначе юрист, срещнал италианка, в която се влюбил. Чувствата били взаимни, за щастие. Той я наричал на галено farfalla (пеперуда), а тя него – pipistrello. Историята им приключила (в живота на твореца на вина-юрист има нова муза), но енергията й се е смесила с духа на бутилката и в името, събрало букви от нежните обръщения на влюбените. Чудесно вино. Опитах го на фона на приятното изпълнение на млада цигуларка в най-новото софийско заведение Legèr, което предстои да бъде официално открито на 22 януари. Има още една тайна за пълната наслада – компанията беше много приятна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР