сиена милър, последната модна икона

Напоследък британската старлетка Сиена Милър преживя две разочарования - Джуд Лоу и стилиста на филма "Казанова".

Милена Динкова 31 May 2006

 

 
Първият разби сърцето й, вторият - нервите й (като я накара да играе феминистката Франческа с кестенява перука и рошави вежди). Но храбрата красавица понесе всичко грациозно. Неслучайно тя има славата на една от най-елегантните жени в света...

колко е важно да бъдеш стилен

Африканска богиня, индийска принцеса, артистична бохемка, хипи с няколко ката шарени дрехи или дама с парижка елегантност - Сиена Милър е първата птичка на всички модни тенденции, които "кацат" в Европа. С перфектната си фигура и вродено чувство за стил тя не се страхува да изпробва дръзки нови цветове и неочаквани комбинации.
Може да се каже, че само благодарение на безпогрешния си стил (който несъмнено включваше и избора на гадже в лицето на съвършения Джуд Лоу) Сиена се превърна в световна знаменитост. След раздялата си с него тя смени лежерните къдрици на лолитка с къса прическа в стил 60-те, може би за да ознаменува новооткритата си независимост.

А ето и последната новина: Сиена има намерение да пусне собствена линия облекла. В начинанието ще помага сестра й Савана, професионална дизайнерка, завършила модния колеж на Стела Маккартни и Матю Уилямсън.

бохемска рапсодия
Заедно с друга британска красавица - Кейт Мос, Сиена дели първото място в класацията на тъй наречените "бохо" момичета- предпочитащи стила бохемски шик.
Най-често ще видите Сиена облечена в широки блузи и рокли с източни или африкански мотиви или в ластични джинси и индийски кафтан. По едно или друго време обаче Сиена е изпробвала всички обичайни елементи на бохо стила: ресни, пачуърк, домашно сукно, платове с разнищени краища, кашмирени десени, щампи с цветя, бродерии, пискюли, кожа с издълбани шарки и инкрустации, плетени елечета, каубойски ботуши, едри и богато орнаментирани бижута.

oт всичко по малко
Сиена често съчетава бохемските си дрехи с други стилове и резултатът е забележителна еклектичност. Често например ще я видите да носи винтидж рокля върху джинси от новата колекция на Sass and Bide. "Пластовете" дрехи са нейна запазена марка: Сиена нерядко облича пола с панталон, блуза и елек отгоре. Друг еклектизъм са плътно прилепналите по крака кожени ботуши плюс цяла грамада бижута, които варират от диаманти до най-евтините ленти за ръка от кварталния магазин. Дързостта й стига дори дотам да носи каишката на сандалите си закопчана върху емблематичните си впити джинси. Неделима част от целия този стил са и огромните като очи на насекоми слънчеви очила, най-често от любимата й марка Missoni.
Сиена не се страхува да прави смели комбинации дори на официални събития: на британската премиера на "Казанова" тя се появи с ефирна бяла рокля Louis Vuitton, допълнена от няколко реда перли плюс черни рокаджийски ботуши Burberry.

чанта за равновесие
За разлика от Парис Хилтън и Джесика Симпсън, изборът й на чанти много по-малко се върти около дизайнерските марки и много повече - около класическите форми. Те често балансират наситените цветове и пищните текстури в облеклото й. Накратко, чантите на Сиена са огромни, най-вече в кафяво, черно или тъмнозелено и формата им е вдъхновена от класиката на 40-те.

на червения килим
Най-ярката демонстрация на вкус и стил за всяка старлетка са официалните събития и филмовите награди. Сиена е била гост на не едно и две лъскави партита - преди като луксозен аксесоар, който виси от ръката на Джуд Лоу, сега като самоуверена актриса с многообещаваща кариера.
Първият й избор за червения килим са ефирните дизайнерски рокли, най-често с флорални мотиви - например фееричното, дълго до земята творение на Алигзандър Маккуин. Този тип тоалети Сиена съчетава с няколко реда скъпоценни нанизи, големи гривни или ефектни дълги обеци - но винаги само по един аксесоар за всеки отделен случай. Проблемите с Джуд Лоу обаче отбелязаха определена промяна във външния й вид. На няколко официални събития тя се появи в черно от глава до пети, с пънкарски намеци във външния вид. Кулминацията на този бунтарски период беше на американската премиера на "Казанова", където Сиена пристигна в тоалет, съставен само от клин и черно палто на Balenciaga. Това беше и първият случай, в който някои от модните експерти, които преди я обожаваха, смръщиха вежди. Други обаче продължиха да възхваляват оригиналността й...

Явно за да пресече из основа шушканията, че се е отказала от класическата си елегентност, следващият моден ход на акрисата беше впечатляващ. На филмовия фестивал във Венеция тя се появи в спираща дъха рокля на Christian Dior. Нямаше ги ярките цветове, но класическата гръцка кройка придаваше на Сиена царственост, достойна за една истинска холивудска звезда.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР