Бяло злато

Претворени с ювелирна прецизност, дизайнерските хрумвания на Мануела Панайотова очароват.

26 February 2009

Тази година по случай Великден дизайнерката предлага приказна декорация в бяло и златно. Съчетание на естествени материали - майсторски изработени яйца и натурални хранителни продукти - композициите за дома същевременно омагьосват с мистично внушение. Мануела създава своята красива Вселена с часове търпелива и прецизна работа, съсредоточена върху всеки малък детайл.

Показва ни как от малките обикновени неща - песъчинките на всекидневието - можеш да сътвориш красота.

Фино изработените яйца, внимателно пробити, така че да не се разпаднат, са допълнително гравирани и изрисувани с тънка четка. Аранжирани са в декор от китайско фиде, което нежно ги обгръща като гнездо.

Нестандартна покана за Великденските празници е изрисуваната с темперни бои бисквита. Тя може да бъде „изпратена" в плик, като без думи подсказва за празнично настроение и вкусна гощавка. Ако се изрисува със сладкарски бои, може дори да бъде изядена.

Разполовено яйце на щраус, върху което са залепени парченца от отчупената половинка, се превръща в изящен свещник или във ваза за цвете. Композицията е с обикновена юфка, която създава илюзията за чупливостта и крехкостта на материята.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР