сребърно сияние

На мода са отново големите осветителни тела, които създават почти театрален ефект у дома. Дори и в минималистични интериори, те се вписват с екстравагантното присъствие на примадони. Каскадни или преплетени форми, големи обеми, лампите са направени от различни материали: стомана, алуминий или стъкло.

Елка Влаховска 24 February 2009

 


На мода са отново големите осветителни тела, които създават почти театрален ефект у дома. Дори и в минималистични интериори, те се вписват с екстравагантното присъствие на примадони. Каскадни или преплетени форми, големи обеми, лампите са направени от различни материали: стомана, алуминий или стъкло. Атмосфера на изтънченост и лукс внасят покритията от сребро. Лампите, които ви показваме в този брой на списанието, са до известна степен образци на ексцентричност, съчетала технологии, фантазия и лукс. Те са стилни, експресивни и много скъпи. Като дрехите haute couture на модните подиуми.


„Благородството” им задължава да украсяват интериори с големи пространства, като част от тях са не само в домовете на богати и известни хора в Европа, но и в интериорите на публични сгради. Минималистичните форми, вградените „луни” и осветлението с т.нар. „индустриален дизайн” отстъпват на новите главни действащи лица в дома – лампите, които правят шоу от светлина.



висяща лампа със сребърен варак, модел Macchina della Luce на Catellani&Smith, Гамма дизайн
настолна лампа, модел Variabile на Catellani&Smith, Гамма дизайн
стояща лампа, модел Sottovento 21 на Catellani&Smith, Гамма дизайн
висяща лампа, модел Fil de Fer на Aureliano Tosco, G&G
стояща лампа, модел Bend на Fontana Arte, Senza
висяща лампа от огънат алуминий, модел Yo Yo на Aureliano Tosco, G&G
стояща лампа, модел Yoga на Aureliano Tosco, G&G
настолна лампа, модел Globo Di Luce на Fontana Arte, Senza
стенен аплик, модел Several на Gallery, Ultima design
висяща лампа, лазерно рязан метал със сребърен или златен варак, модел Ortenzia на Terzani, Ultima design


 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР