агент 007 в екшън

Когато избраха Даниел Крейг за новия Джеймс Бонд, си казах: „Не можаха ли да намерят някой по-така.” Не че влагах кой знае какъв смисъл в нещо-по-така. Просто не обичам русокоси и синеоки мъже. Вече съм почти (почти-то е заради домашния суперагент, за да няма сблъсък на интереси) влюбена в него. Няма да повярвате, но агент 007 си пада по козметиката, прави си маникюр, ходи на солариум и носи цветни лещи. Знаех си аз!

Свобoда Сидерова 29 April 2009

Когато избраха Даниел Крейг за новия Джеймс Бонд, си казах: „Не можаха ли да намерят някой по-така.” Не че влагах кой знае какъв смисъл в нещо-по-така. Просто не обичам русокоси и синеоки мъже. Вече съм почти (почти-то е заради домашния суперагент, за да няма сблъсък на интереси) влюбена в него. Няма да повярвате, но агент 007 си пада по козметиката, прави си маникюр, ходи на солариум и носи цветни лещи. Знаех си аз! Сега си обяснявам откъде го вади. Погледа естествено. Сред любимите му продукти са хидратиращ крем, автозагар, очна линия, спирала и капки за очи за блясък. Релефа на мускулите си актьорът подчертава с детско масло, а преди снимки се мие с ледена вода, за да свие порите и да изглежда по-млад. Това се казва пич! Ех, ако всички мъже бяха като него! В смисъл да нахлуят на женска територия в банята и да бъдат пленени от козметоманки-амазонки. По-нататък следват новите beauty открития, за които няма да се води Троянска война, защото са специално за силната половина.


Харвардски възпитаник


Причината представителите на мъжкото съсловие да щурмуват козметичните бутици с чисто женски ентусиазъм e новата мъжка серия Dior Homme Dermo System. Уникална 10-етапна система, разработена в сътрудничество с Харвардския медицински център. В основата й са безопасен растителен хормон, който навремето се използваше за нарастване на мускули при спортистите, и производно на витамин Е. В комбинация те регенерират клетките и подобряват защитните функции на кожата. Можете да сте сигурни, че от бръчките (трогателна е вярата на мъжете, че бръчките са запазени за дамите), следите на умора и тъмните кръгове не остава и следа. Продуктите-чудо – успокояващ възстановяващ серум за лице и за очи, детоксикираща матираща маска, овлажняваща емулсия за здравословен тен... слагат край на женската хегемония.   


Гуд бай на стреса 


Колкото и странно да ви се струва, мъжете са подложени на стрес повече от жените. При това морален и физически. Да вземем например бръсненето – един от най-силните стресови фактори за кожата, фиестите в стил „домашен майстор“ или безкрайните среднощни преговори в някой стриптийз бар. Не стига това, ами и силната половина по-трудно се справя с последиците от стреса. Lancome се зае с нелеката задача да възстанови крехкото равновесие на кожата. Благодарение на концентрата против умора Energizer Total, колежките могат само да гадаят колко ви беше гот снощи, но не подозират колко ви е зле днес.


Търсачи на силни усещания


Спокойно можем да отнесем автобронзанта в категорията екстрийм. Страшно е да се пробва, трудно е да се овладее, сложно е да се откаже. Нещо от рода на хем боли, хем сърби. Аз пък мисля, че на все повече мъже им харесва да са брутални и загорели. Козметичните марки веднага усетиха накъде духа вятърът. След Guerlain и Clarins (първата марка се отчете с бронзираща пудра, втората - с автозагар) и Shiseido нагази в дълбока вода. Що се отнася до усвояване на тънкостите при нанасяне, надежда има. Как преди милиарди години мъжете усвоиха каменните брадви? Не е зле обаче първия път да питате дамата на сърцето си как се прави, ако не искате да се превърнете в леопард по душа и по тяло.


Символизъм и лаконичност 


Независимо от богатия вътрешен свят мъжете са минималисти. Изучавайки мъжката психология в детайли, от Clarins разделят мачовците на 2 вида. Едните имат дебела кожа като на хипопотам и след бръснене искат да се освежат, другите направо посягат към пожарогасителя от багажника на колата. За да няма обидени, от марката лансират 2 вида афтършейв – енергизиращ лосион и успокояващ балсам. Символът – уред за гасене на пожар, на флакона позволява джентълмените да не се туткат много пред щандовете, флиртувайки с консултантките. Черен костюм и бяла риза. Стъкло и метал. Дрескодът на Dior Homme Dermo System е спазен на 100%. Лаконично и много мъжкарско.

Ален Делон, ах, този син балон

Кажете ми защо, като видя син флакон на мъжки аромат, се сещам за синеоки котенца? L’Eau d’Issey pour Homme L’Ete
(8) на Issey Miyake вдига платна и поема курс към океан от свежест, оставяйки зад себе си пръски с дъх на мандарина и кардамон. Мразовита свежест с дъх на босилек, градински чай и мента лъха и от Cool Water Freeze me (9) на Davidoff. Коктейлът, който забърква Joop! Jump Hot Summer (10), ухае на водка с акцент борова смола. Единственото изключение е travеl вариантът Fahrenheit (11) на Diоr - един от най-продаваемите аромати в света. Стоманеният корпус подсказва, че големите котки са опасни, ако не се опитомят навреме.

 

 



1. коректор за тъмни кръгове под очите Under-Eye Circles Corrector на Dior с 4 вида пигменти

2. регенериращ хидратиращ балсам Regenetating Moisturizing Balm на Dior с масло от шеа и хиалуронова киселина 

3. овлажняващ автобронзант за лице Moisturizing Self-Tanner на Shiseido с анти-стрес аромат, може да се използва и като дневна хидратираща грижа

4. освежаващ лифтинг гел за очи Eye Contour Lifting Treatment на Collistar Linea Uomo с хиалуронова киселина и кофеин

5. енергизиращ афтършейв лосион After Shave Energizer на ClarinsMen с противовъзпалителен екстракт от алпийска бодлива зеленика и възстановяващ от центела азиатика

6. дневен защитен крем UV Protection SPF 20 UVA-UVB на ClarinsMen с минерални екрани и  комплекс срещу замърсители, идеален за спорт

7. концентрат против умора за ревитализиране на кожата Energizer Total на Lancome със стимулиращи клетъчния метаболизъм аминокиселини

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР