dress code по парфюм

Сексолозите са катeгорични: 2-3 капки парфюм предизвикват същите въздишки и охкания като еротичното бельо. Въпросът е какъв ароматен тоалет да изберете, за да пасне на останалия ви гардероб...

Свобoда Сидерова 25 February 2009


Сексолозите са катeгорични: 2-3 капки парфюм предизвикват същите въздишки и охкания като еротичното бельо. Въпросът е какъв ароматен тоалет да изберете, за да пасне на останалия ви гардероб...

Според Фрида Джанини, криейтив директор на Gucci, жените, които харесват дадена марка, предпочитат ароматните й творения. Може да сте в тоалет на Гучи, а може и да сте „облечени” само с парфюма Gucci by Gucci. Тоталният look също се приветства. Дизайнерите наложиха нов тренд в парфюмерията - говорещи флакони. Един поглед и се досещате за съдържанието.


Пудрени оттенъци за рок принцеса


Стига с това черно. Макар и в нежни цветове, колекцията на Кристофър Бейли за Burberry клони към рокерския стил – разкошни шифонови драпировки мирно съжителстват с кожени колани и вериги. Самият дизайнер признава, че е фен на Deep Рurple и Iron Maiden. Valentinо пък вместо да потъне в сантименти, се прехласна по розовото.

 

Как ви се струва мини роклята в бонбонено с един ръкав? Нещо да кажете за панделките по сакото вместо копчета? Искрящото розово само по себе си е истинско бижу, а роклята в подобен нюанс е божествена. Макар че някои от ароматите звучат heavy metal, флаконите им са решени в лекомислени тоалети в стил захарен памук и фуксия.

Годините не са важни. Щом сте уловили ритъма на The Beat (1) на Burberry, значи сте на не повече от 25. Странната комбинация - цейлонски чай (ах, тези англичани) и див зюмбюл и нетрадиционната за дамите - кедър и ветивер, плюс обтекаемия флакон-манерка, накипрен в каре, с право заслужиха оценката „жестоко”. Rock’n Rose Pret-a-Porter (2) на Valentino доказва, че отвън всяка жена прилича на роза, но по душа е купонджийка.

 

Дори и да знаете как миришат поотделно милион алени рози, касис и момина сълза, пак няма да се сетите как звучат заедно. Адово, като за рок принцеса, готова на всичко, което животът й поднася. XX на Mexx е първата еднополова двойка в света на парфюмерията, посветена на двете страни на характера на младата лейди. Пеперудата и цветята по флакона на XX Nice (3) в стил арт-деко и уханието на божур и момина сълза подсказват, че става дума за нежната и игрива половинка. Символът на XX Wild (4) – сърце, пронизано със стрела, подсилено с дъх на малина и бяла ружа, свидетелства за дива и необуздана природа.
Не пропускайте още летните версии на Elle Summer (5) на YSL и Burberry Summer за нея (6) и за него (7).

 

 

Обвивка от жълт станиол


Лятото на 2008 г. е сезонът на изключителния блясък. Дизайнерите с успех продължават да налагат метализираното покритие, което бе хит зимата. С една малка разлика. Състареното сребро и хладната технологична стомана бяха изместени от сияещото злато.

 

Сака, поли, шорти... - всичко изглежда като изтъкано от тънки еластични пластини от жълт станиол. Стилизираните декорации от благороден метал също се котират. Накъде без главния аксесоар на сезона - блестящ колан-корсет, който не само подчертава талията, но и визуално я намалява. Световните запаси от златни кюлчета красят и флаконите.

 

Fendi издига лозунга „Рим на аристократите!” (Не)дискретният чар на Palazzo (1) се върти около портокаловия цвят, символ на Средиземноморието. Усещането за dolce vita подсилват още жасмин и българска роза. Магичната дума палацо извиква в съзнанието два образа. Първият е на романтична особа, бягаща по стълбите на двореца, която не знае нищо, освен красота и не признава друго, освен разкош. Вторият е на централата на марката, чиято фасада е изобразена на задната страна на флакона. Bronze Goddess (2) на Еstee Lauder е посветен на богинята, живееща във всяка жена. Достатъчно е само 2 капки от еликсира с амбър, цвете тиаре и кокосово масло да попаднат на кожата и мъжете ще решат, че сте единствената.

 

Навремето в манастирите розата, символизираща земната красота, била табу, почитали ириса. Духовното цвете присъства в поредното издание Аqua Allegoria на Guerlain - Figue-Iris (3), дело на самия Жан-Пол Герлен. В комбинация със смокиня, алегорията звучи като сладостна нега, характерна за италианските нощи. Lolita Lempicka сюрпризира също със забранено цвете абсент, представено като букет. Именно това означава Fleur Defendue (4).

 

Листа от ягоди, стъбла от мимоза, виолетки и звездовиден анасон, обвити в опияняващи изпарения от абсент, приканват да опитате вкуса на забраненото.
Не пропускайте още спрея за чанта J’Adore (5) на Dior, Aqua Allegoria Laurier-Reglisse (6) на Guerlain с лаврово дърво и женско биле.

 

 

Лазурният бряг


Ритмичното движение на вълните успокоява. Високите грамади вода пък покачват адреналина. Любовта към морето вдъхнови стилистите на Blumarine, Vera Wang, Versace, Roberto Сavalli и Celine при избора на цвят за свободно падащите дрехи, които при всяко движение едновременно очертават фигурата и й придават елемент на тайнственост.

 

Котират се всякакви тонове на океанската шир – електриково, лазурно, тюркоазено, сапфирено... И при мъжките колекции фаворит е оттенъкът на син ирис. Какъв избор имат безнадеждните жертви на модата, освен да яхнат вълната? За солена романтика намекват и прозрачните флакони.

Донатела Версаче твърди, че мъжкият Versace pour Homme (1), посветен на баща й и носещ духа на Средиземноморието, е прост, силен и дори строг – без композиционни истерии. По всичко личи, че освен ключовата нотка на нероли, обожавана от папа, и здравец, тайно са добавени още и феромони. Което значи, че от невидим аксесоар уханието се превръща в опасно оръжие за съблазняване. Любовта е тук и с Roxy Love (2). Разпръсквайки невъобразима свежест, юзу (вид японски лимон), зелен чай и орхидея й помагат да разцъфти. Между другото, нотките от последната са извлечени, без цветето да се откъсва. Ледено студен дъх лъха от Belle en Rykiel Blue&Blue (3). Пристъпете в райския облак с мирис на зелена ябълка и замразен акорд на роза и се наслаждавайте.

 

Чувствеността управлява света. Измислено е не от мен или от вас, но е доказано от La Prairie. Малките капки Silver Rain (4) описват красива дъга. Минавайки под нея, няма да имате проблеми със смяната на пола, както се твърди, а от друго естество. Направо ще ви изядат. Уханието на зелена ябълка, къпина, слива и ванилия е неустоимо. Създателите описват Eau Belle на Azzaro (5) като 100% свежест. Уханието на юзу, праскова и фрезия ви залива като синя вълна и ви въвлича в бездна от обонятелни удоволствия.
Не пропускайте още лятната версия на мъжкия L’Homme Eau d’Ete на YSL (6).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР