будоарен екземпляр

Необичайният флакон с любимия аромат е не само великолепна идея за подарък, но и шанс да попълните колекцията си от флакони с бутилка, която никога повече няма да бъде произведена. Някои марки побързаха да снабдят парфюмерийните си шедьоври с ретро пулверизатор, който днес изглежда винтидж.

Свобoда Сидерова 24 February 2009


Необичайният флакон с любимия аромат е не само великолепна идея за подарък, но и шанс да попълните колекцията си от флакони с бутилка, която никога повече няма да бъде произведена. Някои марки побързаха да снабдят парфюмерийните си шедьоври с ретро пулверизатор, който днес изглежда винтидж. Блестящата идея навява спомени от елегантното минало, когато жените са имали вид на богиня в своя будоар.


Натискайки „крушата, вие можете да разпръснете уханието на 30 см от себе си, както съветват „носовете”. И след това да влезете в ароматния облак, който деликатно да ви обгърне в ефимерен воал. Чувственият и изпълнен с изключителна съблазън жест придава автентичност на ритуала на красота.



Да не говорим, че издава принадлежността ви към скъпоценната вселена haute couture, към която принадлежат и марки като Dior, Acqua Di Parma, Armani. Свят, в който женствеността и изискаността достигат нови измерения. Флаконът на Armani Code Elixir de Рarfum дори е облечен в блестяща бродерия от ламе. Този на Pure Poison Elixir на Dior разпръсква ореол с цвят на аметист, придавайки му магическо звучене.


Пулверизаторът пък на Miss Dior Cherie е покрит в пудрено розово, цвят, към който Кристиан Диор показа привързаност още в началото на кариерата си. Тъй като будоарните изкушения се броят на пръстите на едната ръка, това стократно умножава колекционерската им стойност.


Прави впечатление, че 2 от тях са във вариант еликсир, термин, който все повече ще се налага. Не го бъркайте с екстракта – концентрирана версия на парфюмната вода. По дефиниция еликсирът представлява обогатен вариант на ароматната композиция, един вид опиат или филтър с магически свойства.




 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР