the olive garden

The Olive Garden е съвсем ново ресторантче в центъра на София на ъгъла на ул. Ангел Кънчев и ул. Д-р Вълкович. Направено от американец и англичанин, единият женен за българка, другият – за рускиня, то събира много чужденци – основно англоговорящи.

Лилия Илиева 17 May 2010

The Olive Garden е съвсем ново ресторантче в центъра на София на ъгъла на ул. Ангел Кънчев и ул. Д-р Вълкович. Направено от американец и англичанин, единият женен за българка, другият – за рускиня, то събира много чужденци – основно англоговорящи. Интериорът в бледо маслиненозелено и жълто е вдъхновен от малките тратории в италианската провинция и също толкова уютен. Прозорците са с нарисувани капаци, по стените има големи картини на улица и осеяно с кораби море. Антикварни предмети и фенери създават семпъл и романтичен декор. Той се допълва от тихия мелодичен фон на инструментална френска и лека класическа музика. Посрещат ви с хумус и арабски хляб, масло и маслинена паста като комплимент от заведението. А оттам нататък ви съветвам да опитате пенето със спаначени кюфтенца и тиквички, подправени с пармезан и чили, крехкото свинско в марсала с аспержи, броколи, моркови и карфиол и ябълковия пай със сладолед.

 

Цените на салатите са от 6 до 9 лв., на предястията и пастата – от 6 до 19, на основните ястия – от 10 до 29, а на десертите – около 7 лв. Гарантирано ще ви бъде много вкусно, защото готвачът Илиян Желязков е работил във веригата хотели Mariott в САЩ, в Hilton в Англия и в заведения в Ирландия. Да допълним, че във винената листа има южноафрикански, френски, чилийски и прекрасни български вина. А в разгара на топлия сезон предстои отварянето и на градинската част.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР