кумбаре

"Кумбаре", името на ресторанта, в превод от гръцки означава "кумове", "кръстници". На съседни маси можете да видите как се забавляват политици от различни партии, депутати, бизнесмени.

Елка Влаховска 02 December 0002
"Кумбаре", името на ресторанта, в превод от гръцки означава "кумове", "кръстници". На съседни маси можете да видите как се забавляват политици от различни партии, депутати, бизнесмени. Още от отварянето си - на пъпа на София, на жълтите павета - ресторантът е пълен и трудно се намират свободни места. Средиземноморският интериор, класическата гръцка кухня и гръцка музика ви пренасят в атмосферата на южната ни съседка, а душата се настройва за чаша узо и отбрани мезета. Добра компания за анасоновото питие са "мелидзаносалата" с патладжан и бяло сирене или типичното "дзадзики" - гръцкия превод на нашенската "Снежанка". Съветвам ви обаче да поръчате специалното мезе за узо - голямо плато, което включва и октоподи, миди, аншоа...

Който е пътувал до Гърция, а много нашенци вече си прекарват редовно уикендите в Солун и околностите, знаят какво е рибата за южните ни съседи. Ястие с традиции, култово в известен смисъл и задължително за всеки уважаващ себе си гурман. В менюто на "Кумбаре" имате избор сред пресни изкушения - ципура, лаврак, фагри, синегрида или барбуни, приготвени по класически гръцки маниер. Към основното блюдо ще ви препоръчат богат избор от бели или червени вина, можете да ги видите на специално аранжирания стелаж. Безспорна атракция обаче е "машината" за приготвяне на гръцко кафе. На пясък, сладко и каймаклия, то е добрият финал в съчетание с десерта "кумбаре", вкусния аналог на италианското тирамису, както и с гръцкия коняк Metaxa в 3, 5 или 7-звезден вариант.
Ресторант "Кумбаре" е на адрес: София, бул. Цар Освободител 12, тел. 981 27 12

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР