морето а-ла карт

Какви са новите летни вкусове? Кои са местата по нашето Черноморие, където няма да ви посрещнат с пица, бира и цаца, а ще ви доставят истинско гурме удоволствие? EVA ви предлага топ-ресторантите на лято‘08, за да се насладите  на стилен  интериор, вкусна кухня и незабравими преживявания.

Елка Влаховска 12 August 2008

Какви са новите летни вкусове? Кои са местата по нашето Черноморие, където няма да ви посрещнат с пица, бира и цаца, а ще ви доставят истинско гурме удоволствие? EVA ви предлага топ-ресторантите на лято‘08, за да се насладите  на стилен  интериор, вкусна кухня и незабравими преживявания.


1. „Сириус“, Св. св. Константин и Елена
Превъзходно приготвените пресни риби винаги ще ме примамват да се кача на палубата на „Корабчето“, както е по-известен ресторант „Сириус“. Място за гурме удоволствия и подходящ декор за романтични срещи.


2. „Мусала палас“, Варна
Сребърни прибори, кристални чаши, бароков декор – атмосферата приканва да се почувствате като кралска особа. Супата от черноморски миди и речни раци е един от неустоимите специалитети на заведението.


3. ресторанта на хотел Dune, Слънчев бряг
Много изискано, стилно и шик място да опитате европейска и фюжън кухня с меню, консултирано от известната верига ресторанти Uno.


4. ресторант “Урания”, Созопол
Италианска, руска, арабска, китайска, както и европейска кухня с разнообразие от свежи билки можете да опитате на терасата над морето с изглед към романтичната стара част на града. А за финал: ароматно наргиле под звездите.


5.  „Зелена ябълка“ в комплекс „Добруджа“, Албена
Ястия от екологично чисти и диетични продукти са представени в луксозното а ла карт меню. Акцент са пресните плодове и зеленчуци, нетлъстите меса, зелените подправки и билки, съчетани във вкусни комбинации и оформени красиво по правилата на гурме културата.


6. „Silver Gourmet“ в хотел „Астера“, Златни пясъци
Ако някъде на морето може да се говори за гурме в пълния смисъл на думата, това е авторската кухня на Пламен Стамов, отличен с наградата Готвач на годината за 2006 на сп. Бакхус и Chivas Regal. Можете да се поглезите с миди Сен Жак в лимонов крем, с кралски скариди с крокан от кедрови ядки или да опитате агнешките котлетчета с градинска лавандула.


7. френски ресторант “Черната перла” в хотел “Бургас”
Панорамна гледка отвисоко и авторска кухня за ценители. Едно от най-авангардните ястия е “Торо Тартар” – риба тон, желе от соев  сос и хайвер от спанак (приготвен по техниката за сферифициране на Феран Адриа).


8. Totally Romantic и бистро „Тюркоаз“, комплекс Калиакрия
Изключителната гледка към морето и близкото голф игрище е подплатена със сезонно меню, изготвено с екологично чисти и пресни продукти. Особено любопитна е желираната пилешка супа, която може да бъде последвана от телешко конфи с кестени.


9. “dolce vita” в Грандхотел Варна, курорт Св.св. Константин и Елена
Вашето място, ако искате в топлата лятна нощ да се разнежите с италиански канцонети и качествени тоскански вина. Топ 3 автентични вкусове - талятеле с манатарки, салата капрезе с биволско сирене, прошуто е мелоне.


10. „Sunset Resort“, Поморие
Географско пътешествие а-ла карт: в италианския ресторант „Венеция“ ще опитате оригинални ястия от Ботуша, „Бохеми“ примамва с френски шик, „Азия“ завладява с далекоизточното дзен-усещане, но  най-изкушаващ за лятото е „Медитеранео“ -  рибен ресторант, в който интериорът допълва вълнуващото морско приключение.


11. ресторант “При Зафо”, Синеморец
В просторната зелена градина ще ви посрещнат с ястия от прясно уловена риба, която приготвят така, че да помните дълго вкуса. Топ 3 от специалитетите: калкан със син патладжан, пълнен паламуд и бяла риба с фин креолски сос.

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР