Red Apple kitchen bar

Тренди, гурме, здравословен

Лилия Илиева 07 January 2014

Елегантен, градски, гурме и със здравословна кухня, Red Apple kitchen bar е последният писък на модата в София. С интериор на арх. Пламен Братков в стила на едноименната сграда до Южния парк, в която се намира. Неговият собственик Петър Лашов го е подчинил на мотото „Господ е в детайла“. Всеки малък елемент в храната, интериора, сервирането, музиката е шлифован и в съвършена хармония с останалите. Да започнем от сутрешното кафе например Davidoff 100% арабика или Jamaika Blue Mountain – едни от най-добрите кафета в света.

Сервират ви ги в дизайнерска чашка на Катя Лашова с отделна чашка вода, 5 вида захар, домашен билков мед, домашни сладка от естествени продукти. Влияние върху менюто има Ива – съпругата на Лашов. Тя е почитателка на здравословното хранене и голяма част от продуктите в храната са био. Един от любимите ми раздели е този със смутитата. Опитайте това с банан, ягода, киви и ленено семе с малко мед. Великолепно е. Можете да си поръчате и добавки като авокадо или обезмаслена извара. В менюто има отделна страница с описание на различните биопродукти и техните полезни свойства.

Кухнята е фюжън, включва италианска, френска, австрийска. Всеки ден има различна супа и десерт. Много интересно хрумване е тортата с червено цвекло. И телешкото, и рибата, проба за всеки истински добър ресторант, винаги са пресни и с гарантирано качество. Със свежи орхидеи са декорирани масите, а тези в остъклената външна градина са с реотани, така че и там за пушещите винаги е топло. Вината са специална селекция, колекциите бърбън и уиски са пълни. Музиката е лек хаус, чилаут, евъргрийни. Кухнята е открита и можете да наблюдавате как готвят пред очите ви. Red Apple kitchen bar е на адрес: София, сграда Red Apple, ъгъла на бул. П. Ю. Тодоров и ул. Бяла черква, до входа на Южния парк.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР