Саня&Ники

Порасналата принцеса и нейният рицар

Лилия Илиева 02 January 2014

Снимка: Енчо Найденов

На бялата крайбрежна алея в Балчик всичко е потънало в бяла мъгла. Гларусите мълчат, моторът на белия ягуар притихва. Необичайно за тук даже и вятърът е спрял. Сякаш самата реалност прелива в бялото спокойно безвремие извън сезона. Саня Борисова и Ники Илиев се движат като герои от филм на Антониони през 60-те. Времето оглежда настроението им. Изглеждат като двойка, в която няма гръмотевици и бурни емоции. Държат се внимателно един към друг, говорят спокойно, допълват се. Привидно всичко помежду им се случва гладко като разстилането на вълна от спокойно море върху пясъка. Снимаме ги в Балчик – едно от местата, в които в началото на лятото заснеха новия си филм „Живи легенди“. В края на февруари той ще бъде на екран. Сюжетът му разказва за опита на група приятели да се върнат назад в детството и тийнейджърските си години и да наваксат това, което са изпуснали. Една от най-красивите звездни бг двойки пред EVA.

На път един към друг

Преди около 15 години Саня и Ники едва ли са подозирали един за друг. Тогава той е ученик във Френската гимназия в София. Стените на стаята му са облепени с плакати на любимия му състав Metallica, на любимия му филм Терминатор 2 и на тогавашния му идол Христо Стоичков. Саня учи във Видин, харесва музиката на Джордж Майкъл и Принс, дели една стая, част от кухненско помещение, с по-малката си сестра и на вратата на шкафчето си има изрязани от списания и вестници снимки на Карен Мулдер и Линда Еванджелиста. Много харесва топмоделките и мечтае да се занимава с мода.

По-късно, докато Ники е за първи път на море с четирима приятели в Созопол, където спят в тясна стаичка под наем, пият на терасата на къщата и после ходят по дискотеки, бъдещата му любима Саня пътува към Варна по време на слънчевото затъмнение за концертите на движението за електронна музика Метрополис. И с приятелките й прекарват половината път, смеейки се в тоалетната на претъпкания влак. В 11 клас Ники е водещ на предаването „МелоТВмания“ и един от най-успешните модели на агенция Xground. Работи много. Красив е и много харесван.

В същото време Саня завършва училище и се колебае дали да се занимава с мода или с рисуване, което й харесва още от гимназията. Но следвайки тийнейджърската си любов - 9 години по-големия от нея Деян Донков, идва в София, където Деян е приет да следва в НАТФИЗ. Саня признава, че в редуващата срещи и раздели седемгодишна връзка с Деян пораства. В София тя става модел на Ивет фешън и също е приета в Академията за театрално и филмово изкуство. Учи там година, разделя се с Деян и заминава за Италия, където живеят родителите й. Когато се връща след няколко месеца, прекъсва ученето си в НАТФИЗ и се записва в театралния колеж „Любен Гройс“. Ники тогава е водещ на предаването „Елегантно“, има връзка с Ивет Лалова, за която впоследствие споделя: „Бяхме прекалено различни като хора и насоки в живота. Интересувахме се от много различни неща и това в един момент си пролича.“ Ники е играл в 10 филма и мечтае да се занимава с кино, а Саня - да бъде актриса. По пътя към тези мечти се срещат на кастинга за сериала „Забранена любов“, където...

Когато Ники срещна Саня

Саня попада, отивайки на кастинга вместо своя колежка от „Любен Гройс“. С Ники изчакват в една и съща зала за прослушването. И докато чакат...
„В момента, в който Ники ме погледна – разказва Саня, – усетих много силно вълнение. Впечатли ме с уравновесеното си поведение, грижовността си, с чувството си за хумор, което много ми допадна. След кастинга ми предложи да ме закара. И докато говорехме в колата, помежду ни във въздуха имаше нещо...
Ники: ... много по-специално. Жените по-добре могат да обясняват какво виждат в мъжете. Аз видях, че Саня е много красива. И много повече от това – усетих я някак близка.


В момента, в който Ники ме погледна, усетих много силна енергия. Беше най-дълбокото
ми влюбване.
С: Попита къде да ме остави, помолих да е при моя приятелка, а той чул – моя приятел.
Н: ... И не й взех телефона. Засякохме се след месец, на снимки. Там всичко се разви естествено.
С: Работехме по цял ден. Вечер Ники ме изпращаше. Сложно беше да живеем на отделни места и да имаме време за виждане. На втората седмица той ми предложи да се преместя при него.
Н: Ние вече си живеехме заедно.
С: Апартаментът на Ники има ергенска визия, но на мен това ми допада. Не си падам по типично женските неща. Харесвам унисекс стила. Така че не съм правила промени. Липсваше ми единствено тоалетка, която вече имам.

Любовта минава през…

С: Събуждаме се по различно време. Отначало кафето го правех аз. Впоследствие спрях да пия и Ники продължи да си прави лате, както аз го научих.
Н: У нас Саня готви.... дълго и аз накрая умирам от глад... (шегува се Ники)
С: В началото на връзката ни беше така, сега по-рядко се случва. Освен ако не ме осени вдъхновението за по-дълго готвене. Не обичам да претупвам нещата, но обичам да импровизирам и приготвям нови. Ценя и традиционните български ястия.
Н: За Саня готвенето е изкуство.

И през...

С: Има хора, които когато се карат, крещят, други чупят, трети мълчат и насъбират. Ники владее всичко това. Може да крещи, да вика, да мълчи. Аз също, без мълчането. Него не го мога.
Н: Тя е по-вербална.
С: Случвало се е и двамата да чупим. Впоследствие се оказва, че колкото и да изглеждаме луди и необуздани, когато отмине ураганът и сме се сдобрили, и се обичаме, си признаваме, че сме внимавали какво точно ще счупим. Казвам: „Бубе, да не мислиш, че щях да счупя новия сервиз. Действах по чашите, които не харесваме и без друго нямаше да ползваме.“

Сърце от облаче

Въпреки спорадичните слухове, че се разделят, на един 14 февруари преди 4 години Ники подарява на Саня пръстен, за да й покаже, че наистина е специална за него и че чувствата му са дълбоки. Година по-късно на 14 февруари му подарява пръстен и тя. Пръстенът е Armani. “И Ники не го носеше“ – смее се Саня. „Беше много едра халка, с кожа отгоре“ – обяснява Ники. „Беше много красива“ - казва Саня. И двамата обаче носят венчалните си пръстени. Ожениха се миналата година в края на август. Ергенското парти в Лещен и моминското в Ковачевица в полунощ се сливат в едно под едрите звезди на Родопите. А на следващия ден на поляна в Ковачевица Саня (в дълга бяла дантелена рокля с гол гръб от дизайнера Борче Ристовски, пусната коса и фин воал) и Ники (с елегантен сиво-син костюм) се целуват на поляна с арки от полски цветя и рози под благословията на местния поп. „Беше вълшебно – казва Саня. – Докато ни венчаваха, Тодор – наш приятел заснел облак с форма на сърце над главите ни.“ Букета на Саня хваща нейна приятелка, която ще се жени през пролетта на 2014, а жартиера й – приятел на Ники, който е писал музиката на филма „Чужденецът“. Купонът е до зори, пеят Акага, кетърингът е от истинска местна храна (сирене, лещенски кюфтета от месо и кисело мляко с боровинки), подаръците за гостите са бурканчета мед.

следваща страница »
3 КОМЕНТАРА
3
ЕЛЕНА МАЛЧЕВА
02 March 2014, 16:27

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВИНАГИ ЗАЕДНО МНОГО ДА СЕ ОБИЧАТ И МНОГО ТВОРЧЕСКИ УСПЕХИ ,БОГ ДА ГИ ЗАКРИЛЯ !

2
Мария Бакарска
07 January 2014, 15:12

Толкова са сладки и красиви!!! Дано се обичат вечно!!! И скоро им пожелавам едно малко човече да не ги оставя да спят и да ги забавлява (а защо не и 2 човечета)!!!! Дано филмът им "Живи легенди" да е много по-успешен от "Чужденецът" (който е невероятен)!!! Накрая им пожелавам много много здраве, защото без него не можеш да постигнеш нищо!!!!

1
sfsf
03 January 2014, 15:40

mnogo sveji i gotvini!

ТВОЯТ КОМЕНТАР