Писмо до Дядо Коледа

23 December 2013

Това писмо вместо при Дядо Коледа, попадна при мен. Написано е от моя приятелка, която продължава да вярва в „чудесата“ на истинския живот. Такъв, какъвто истинските жени го живеят.  


Получател: Дядо Коледа
Лично


Здравей старче,

Отдавна не съм ти писала. Дори не съм сигурна как е актуално да се обръщам към теб – дядо, мен, брат…  А то, всъщност, май няма кой знае какво голямо значение в днешно време. Важното е какво искам и дали съм слушала. Нали така беше?

Ами… Слушах! Помниш ли? По времето, когато редовно ти пишех писма, слушах. Вършех всичко, както си е по правилата. С надеждата да получа и аз своя дар. По една или друга причина нещо не ни се получи. Или не съм ги адресирала правилно, или си решил, че не съм била достатъчно послушна. А и ти се загуби някъде.

А аз се отказах, старче. Не от чудесата, от писмата. Затова спрях да ти пиша. И, знаеш ли, зарових се в дебелите книги и накрая създадох свои правила. Така де, след като твоите бяха „непосилни” за мен, създадох свои. Много прости – затрупах се с работа, за да не мисля за теб и тръгнах по свой път като го отрупах с цели. И ги следвах неотлъчно час след час, ден след ден, година след година… Подарявах си по една малка победа, глътка удовлетворение всеки път, когато постигнех набелязаното.

Изморявах се, разбира се. Често спирах насред път, загубила силите и вярата си. Тогава се оглеждах в очите на сина си. Онази безпределна обич… Онази безусловна подкрепа… Мълчаливото разбиране в категоричния му поглед… И отново откривах силата и смисъла на моите правила.

Така че, не ме мисли. Вече съм голяма, а и коминът ми е тесен за чувала ти.

На онези,които са си ме пожелали в писмата си им пусни по един есемес да се върнат там, където са били, когато вече им се бях случила (и без твоя помощ). Още има време да претворят списъка си с желания.

Не! Все още не съм срещнала собственика на онази фланелка с надпис „Сърцето ми й принадлежи”, но ти не се коси. Истинският й притежател навярно отдавна е спрял да пише писма и е тръгнал сам да си я търси.

Аз ли?... Чакам го, за да му я подаря за Коледа.


Веселa Коледа, Дядо Коледа!

Вярвай в мен: OnyDim

ВИЖ КОМЕНТАРИ
1
Antoniya Dimitrova
31 December 2013, 12:05

Благодаря! Щастлива Нова Година!

ТВОЯТ КОМЕНТАР