Сладолед, аморе мио

Ако някой ден направя сладка карта с най-вкусните десерти в София, категорично ще я започна от Confetti

Лилия Илиева 17 April 2013


Ако някой ден направя сладка карта с най-вкусните десерти в София, категорично ще я започна от Confetti – заведението на Графа, където човек все едно влиза в една малка Италия. Най-новото удоволствие, разработка на потомствения творец на сладолед Флавио – главен готвач на заведението, – е сладолед от кедрови ядки. Започнете с него. После? От април нататък всяка седмица ще се предлагат различни от общо 47-те авторски вкуса. Задължителни за всички любители на насладата са бялата нутела, ягодата с босилек, шоколадът с горгонзола или малини, карамелът със сол, лешникът и йогуртът. Това си е направо една щастлива програма за топлите сезони! И красива, защото сервират сладоледите декорирани с плодове, така че да приличат на цвете. Някои от тези вкусове се предлагат и в Италия. От Флавио разбрах, че тук предпочитаме по-сладък сладолед. Специфичното на този в Confetti е, че консистенцията му е много близка до крем и когато си вземете в кутия за вкъщи, даже и след замразяване във фризера не се заледява и се съхранява пресен до 48–72 часа. И за да издържите, докато се приберете вкъщи, вземете си от домашно приготвения сладолед на клечка. Всички от предложените са без консерванти, твърди Флавио, освен това ги прави с продукти от Италия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР