Маги Вълчанова:

Човек не може да си купи щастие

Рослава Куманова 05 November 2003

 
"Мис Вселена България" 2000 пристига по спортен екип на път за тренировката си по тае-бо аеробика. Магдалина Вълчанова е маниачка на тема добре поддържана фигура. Напоследък редува тае-бо с комбинирана гимнастика и два дни упражнения за коремни мускули. Твърди, че от фитнеса гърдите й са се променили, визуално са станали по-малки и за това е решила да си сложи силиконови импланти с одобрението на приятеля си Джон. Това й помага в кариерата й на фотомодел, особено когато се търсят момичета за реклама на бельо и бански костюми.

Изминалата година е най-успешната досега в кариерата й на модел. За съжаление тя е и най-трагичната в живота й. На 14 август манекенката бе в Пловдив за помена на майка си. Преди година братът на Магдалина Вълчанова - Георги, преби майка им Гинка до смърт с бухалка. След това той налетя и на 82-годишната им баба Магдалина, която по-късно почина в болницата. През юли съдът го оправда поради невменяемост по време на престъплението. Психиатри установиха, че страда от параноидна шизофрения и го изпратиха в психиатрична клиника.

Година след семейната трагедия не можеш по нищо да разбереш, че на Маги й се е наложило да преживее подобно нещо. Кипи от жизненост, непрекъснато се усмихва и е готова още същата вечер да тръгне на път.

"Как съм успяла да се справя ли? Ами имах ли друг избор? На хората отстрани им изглежда, че ако им се случи, няма да успеят да стъпят на крака. Но когато ти дойде до главата, просто трябва да се справиш. Не мога да кажа, че работата ми или нещо друго ме е спасило. Трябваше самата аз да се преборя. Може би това, че се отделих, че седях много дълго време в чужбина, ми помогна. Имах нужда да се махна от тук, за да се абстрахирам. Не мога да кажа, че съм преживяла това, което се случи, и че въобще някога ще го преживея. Забутала съм го в някакво кътче в съзнанието си и си живея с него. Доказано е, че брат ми не е добре психически, и в момента го лекуват.

След тези събития се замислих много дълбоко върху отношението си към близките ми, върху това колко време съм им отделяла. Такава трагедия може да те накара да пораснеш изведнъж с години. Преосмислих ценностите в живота си. Какво правим, за какво го правим, за какво ни е всъщност и как хората реагират на това. Мога да кажа, че ако някога съм мразила известността си, беше точно тогава.

Сега ми остана по-малкият ми брат Тодор, който вече е в София и често сме заедно. За пореден път се убедих, че човек не може да си купи щастие. Имам много причини да бъда щастлива. Но Господ колкото ми даде, толкова и ми взе! Никакви пари и никаква слава на този свят не могат да ми върнат това, което загубих тогава! Трябваше да го загубя, за да го оценя.

Като се замислиш, такива неща се случват на много хора. Почти във всяко семейство има някакъв вид насилие. Колко жени страдат, защото мъжете им ги пребиват. Ама хората не говорят за това. В България има някакъв странен манталитет, че жените трябва да търпят. Аз от малка се бунтувам против това и смятам, че жените и мъжете са равностойни. Вярно е, че още живеем в мъжки свят, където силният пол разполага с материалното, но другото си е наше и трябва да си го пазим."

От 5 години Магдалина Вълчанова има щастлива връзка с Джон. Запознават се във влака Варна-София. Тя не говори английски и им превежда арабин. Маги дълго се дърпа на принципа "какво, като е американец". Накрая все пак му казва телефона си, без да го напише, но Джон го запомня. Дългата му обсада е успешна и в резултат той се мести в България, където продължава да върти Интернет бизнеса си.

Засега нямат намерение да правят сватбена церемония, защото Маги няма нерви да се занимава с всички документи, нужни за сключването на смесен брак. "Ние сме почти женени цели 5 години. Живеем под един покрив. Работата на Джон е такава, че той може да идва с мен навсякъде, стига да си носи компютъра. Казали сме си, че няма да се разделяме за повече от месец.

С Джон имаме и обща работа. Представляваме в България международната организация "Face To Face", която работи против насилствената проституция. Още от 2000 година провеждаме разяснителни кампании сред момичетата, които са в рисковата група да станат жертви на трафика на жени."

От септември миналата година Магдалина не е спирала да работи. Първо участва в Италия в ревюта и снимки за списание, а през пролетта замина за Южна Корея с договор за 17 000 долара. Снима за 15 каталога и 10 списания.

"Кариерата на един модел е дълъг процес. Започнах преди 3 години и успях доста бързо да се наложа в България. В чужбина има накъде да се развивам. Целта ми е не толкова да правя кариера, колкото да изкарам пари. Искам да си купя апартамент. Може да започна някакъв бизнес. Аз съм голяма патриотка, но още не съм готова да се спра в България. Продължавам да се наслаждавам на възможността да пътувам и да се занимавам с това, което ми доставя удоволствие", казва Маги, която през септември отново замина за Южна Корея. След това пък й предстоят ангажименти в Южна Африка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР