Азис

От една ръка разстояние Азис изглежда неспокоен и освен това няма нищо общо с образа от екрана и плакатите - дънки и черна блуза, златни халки на ушите и тежка златна верига на врата. Истински ром.

Ваня Шекерова 29 January 2010

kогато създавах образа си, мислех за шоу, а не за последствията
цялата истина за екранния образ - от липосукцията до силиконовите лентички за очи


фотография личен архив

 
От една ръка разстояние Азис изглежда неспокоен и освен това няма нищо общо с образа от екрана и плакатите - дънки и черна блуза, златни халки на ушите и тежка златна верига на врата. Истински ром. Пуши. Крие ръцете си. Небрежно разрошената му изрусена коса изглежда суха и безжизнена. Очите му - кафяви и обикновени - са лишени от онзи лукав блясък от снимките. Прави ми впечатление, че е отслабнал. И като жена, смятам веднага да проуча въпроса.

Как го постигна?!

С много пари и много болки. Направих си липосукция на корема и гърдите преди един месец. От 115 станах 98 килограма, но болката беше неописуема. Операцията беше с пълна упойка, но после 12 дни не можех да ходя. Сега имам само 7 дупчици от иглите. И едно наум, че не бива да преяждам. Аз направо се тъпча, изяждах по половин хляб на едно ядене, но вече не го правя.

Не е ли по-лесно да поддържаш фигурата си със спорт?

Имам вкъщи велоергометър, опитвам се, правя и по две-три лицеви опори. Ще го постигна това тяло, ако не по естествения начин, по изкуствен. Ще изглеждам както си поискам! На Запад вече имплантират и плочки на корема.

Е, сега и по плочки ли ще се показваме!

Защо не! Аз мога да се показвам всякак, без да разкривам истинската си същност. Например изглеждам порочно, а не съм такъв. Васко и Азис са две съвсем различни неща. Една жена медиум ми каза, че в предишен живот съм бил индийска танцьорка и шаман на племе - оттам сигурно идва това дивото у мен, в очите си го виждам. Бил съм зъл, това излиза у мен на снимките. Но съм бил все нещо разкошно, интригуващо. Затова и сега искам да изглеждам такъв.

Зъл? Ти от какво се ядосваш и как реагираш тогава?

Започвам да крещя така, че прозорците се раздрънкват. Удрял съм и шамар. По време на мои участия някои хора са мислили, че съм лесно достъпен и са се опитвали да ми пускат ръце. Затова вече се движа с охрана - това не е показност. Просто не искам чужда отрицателна енергия върху себе си. Достатъчно съм напрегнат, за да понасям чужди истерии.

Не смяташ ли, че с вида и поведението си ти сам ги предизвикваш?

Азис е порочен, но само на екрана, по списания и вестници... Когато създавахме Азис, въобще не мислехме за последствията. Нас ни интересуваше само едно: шоу, шоу и пак шоу. Това е един измислен образ и ми беше трудно да убедя семейството си най-напред в това. Създадохме го в името на славата - нямахме такова нещо, но вече е факт. И моите роднини го приеха.

Четох, че си в лоши отношения с тях заради роклите, гримовете, превземките, неясната сексуалност...

Нищо подобно. Баща ми е музикант, човек на изкуството, знае как стоят нещата и го приема. Майка ми беше малко по-скептично настроена. Но преди четири дни сложих пред нея роклята, с която се появих в Шоуто на Слави. И тя ме прие и искрено се забавлява с измислиците, които си пишат по мой адрес. Тя сега е тук, даже в момента е оттатък в офиса.

Настоявам да се видя с нея. Васко води стройна черноока жена - Гергина Илиева, майка му. На 46 години е, омъжена от 25 години за един единствен мъж - бащата на Азис и на малката й дъщеря Матилда, на 12 години. Живеят в Палма де Майорка в Испания, държат ресторант, имат собствена трупа Gipsi Fire.

Г-жо Илиева, как се отнасяте към скандалния имидж на Азис?

Нормално. Той трябва да пробива в шоу-бизнеса и да е интересен и различен. На сцената е Азис. Но за мен той си остава Васил. Приемам и двете неща, но като отделни.

Харесахте ли го с роклята с перата и шлейфа?

Аз получих касетка със запис на шоуто, получавам много вестници и списания в Испания и съм наясно какво става и какво се пише. Приела съм го и нямам никакви конфликти със сина си. Дали с рокля или с панталон, той си остава моя син. Дали ще излезе гол или облечен, независимо как, той е артист - на сцената един, у дома - друг.

Вие имате ли някакви съмнения по отношение на неговата сексуална ориентация?

Не. Абсолютно не.

Което означава, че чакате и внуци един ден?

Разбира се! И не ми е ясно защо журналистите си измислят разни неща без да са попитали нито мен, нито него.

Сега остава да кажете, че не сте го родили в сливенския затвор, както писа списание "Кой".

Ами да, разбира се. Роден е в Сливен, но аз не съм била там в затвора, а на гости при моя леля. Роди се 3 200 грама, 53 сантиметра, а вижте сега какъв голям мъж стана. Сигурно защото го гледахме като кристален, дълго време беше единственото дете във фамилията, 13 години, преди да се появи сестра му.

Азис се опитва да накара майка си да си припомни на колко години е бил, когато съвсем спонтанно, копаейки в градината на къщата им в Костинброд, заявил, че ще стане звезда. Гергина се усмихва и твърди, че е бил 11-годишен тогава. ("Виждаш ли, мамо, колко съм бил прав, ето сега даваш интервю за мен пред най-доброто списание!") Гергина му обещава, че ще му хвърли едни карти преди да си тръгне за Испания и ни оставя да продължим.

Васко, искам истината, цялата истина за това как се грижиш за себе си - козметика, процедури, всичко.

Ами от козметиката ползвам Клиник, моята приятелка Цеци Красимирова ме насочи към тази марка след като я попитах как постига тази перфектна кожа.

Мъжката серия на Клиник ли ползваш?

Не, дамската, мъжката ми е много остра. На моя вид наистина могат да завидят доста жени, но се искат жертви да изглеждаш така. Например в момента съм с обръснати вежди заради една фотосесия. Трябваше да ги махна, защото не съществува грим, който да заличи веждите абсолютно.

Сам ли ги бръснеш или се доверяваш на козметичка?

Сам си почиствам веждите. Иначе поне два пъти в месеца ходя в козметичен салон, този на Даниела, сестрата на Цеци Красимирова. Косата също си я правя там. Алергичен съм към боята, докато ме изрусяват, се подувам целия - лице, уши, но това е жертва в името на изкуството.

Пробвал ли си как изглеждаш с гола глава?

Да, приличам на мутра. Абсолютна мутра, бияч, наемник. Хубав, хубав мъж съм. Ставам мъжкар, абсолютния мачо с този голям врат, с това едро лице.

Какви козметични процедури си правиш?

Пилинг маски, редовно почистване, освежаващи маски на основата на водорасли.

Кой те гримира?

Антонела Молалийска - царицата на силния грим. Тя наистина може да превърне жабата в принц. Страшно много часове й отнема и много нерви моят макияж. Използва невидими неща, за които съм се сетил само аз. Чудя се защо още нашите топ-модели не са усвоили този трик на повдигане на очите, който се ползва по света открай време. Това са прозрачните силиконови лентички, които изтеглят окото и повдигат скулите. Няма компютърна намеса в моята визия, всичко са козметични трикове. Много от тях са от гардероба на травеститите, тези перфектните, които виждаме на Запад.

Епилираш ли се?

Не, само заради някоя фотосесия. За мен мъжът не е мъж, ако си няма тези косъмчета. Прекалено ми е дамско вече, прескача всякакви граници. През лятото си изрусявам космите по ръцете, защото на моя мургав тен златните косъмчета стоят страхотно.

Как си поддържаш ръцете?

В момента съм без маникюр. По принцип ползвам френски и този новия африкански, с който съм на плаката за концерта. Вместо бяло се слага червено и се създава илюзията сякаш си драл някого и ти е останала кръв под ноктите. Много е ефектно.

Кой ти го прави?

Пак там, в салона на сестрата на Цеци. Ние оттам не излизаме, когато имаме свободно време.

Правиш ли масаж на цяло тяло?

Не, не обичам някой непознат да пипа тялото ми. За мен е много лично това нещо, масажът. И мен масаж не може да ме отпусне.

Ходиш ли на солариум да засилиш тена?

Не, не обичам хора с тъмна кожа. Но моите приятелки, на които аз се възхищавам, ходят на солариум. Ако бях жена, щях да искам да приличам на тях - Цеци Красимирова, Ивайла Бакалова, Юлиана Кънчева. Като кажа хубава жена, в представата ми са те трите.

А като кажеш хубав мъж?

Азис!

Мале, пък си скромен! Какви избелващи процедури си правиш?

Не запомних името на процедурата, ще те излъжа. Но ми втриват в кожата някакъв препарат с една специална електронна четка и един ден се събуждам бял.

Разкажи ми защо прибягна към лещите.

Няма цвят, който да нямам - червени, бели, сини, зелени, сиви. В мига, в който сложа лещи, ставам съвсем друг човек. Мразя цвета на очите си.

А какво у себе си обичаш?

Очите си, но когато са пипнати от професионалист и направени. А да лъжа, че съм толкова хубав, колкото на снимките, не мога. Аз съм просто едно фотогенично същество.

Важна е и усмивката - какво правиш за нея?

Избелват ми зъбите с ултразвук. По едно време си бях налепил кристалчета Сваровски върху един зъб, но ми се видя много гротескно.

Слагал ли си някъде силикон?

Не, никъде. Исках да си сложа силикон в горната устна, защото харесвам хора с плътни месести устни. Но като отидох, самият човек, който се занимава с тези работи, ме разубеди. Каза ми: "Ще ти сложа, но ти ще изглеждаш двоен, ефектът ще бъде сякаш си напълнял." И допълни, че ако искам да го сваля, ще трябва да отида в Америка, в България силикон не се маха от устата. Склонен съм да експериментирам със себе си, не ме е страх от скалпела. И може би един ден ще ми се наложи.

Я да ти видя татуировката.

Ето я, на врата - цветенце с шипове. Болките бяха неописуеми.

Мислил ли си рязко да си промениш външния вид?

Шестицата ми е с това нещо, което измислихме с моя продуцент Крум Крумов - мургав човек с чисто бяла коса и брада. Не сме открили ние топлата вода, но ние я донесохме в България - така изглежда едно към едно френският топмодел от индийски произход Сатиа Облед, вдъхновителят на Пако Рабан. Ако сложите една до друга негова и моя снимка, ще видите, че разлика няма, освен че той е един от най-скъпо платените мъже в света. Идеята на моя продуцент беше да създаде образ, който изглежда стъклен - много нежен и раним. И мисля, че го постигнахме.

Какво бельо носи този раним образ?

Боксерки, макар всички да вярват, че ходя с прашки. Прашките са адски неудобни, обувам ги само за снимки, когато се наложи. Харесвам ластични боксерки на Денди. Цеци ми донесе от Франция подарък убийствено бельо - потник и гащички, за които не може да се каже със сигурност дали са мъжки или женски.

А как се чувстваш в чорапогащник?

Много ми е трудно, как издържате вие, жените, не знам. Мен шугата ме хваща в чорапогащник. Виж, завиждам на жените, че могат да носят корсети. Аз имам няколко, излизал съм на сцена с тях. Ефектът е неописуем.

Предпочитаното от теб ежедневно облекло?

С марка Energie, от пръв поглед ме грабва. Обичам груби обувки, тип военни или с платформа, не си падам по лъснати и лачени. Е, когато се налага, мога да се покатеря и на висок ток.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР