Ани Цолова

"Бях заприличала на лелка"

Лилия Илиева 29 July 2012

Промяната в Ани Цолова стана пред очите на всички, които следят сутрешния блок на btv – постепенно тя отслабна и се разхубави. Изглежда много свежа и на срещата ни, за която имаме само половин час, защото...

Закъде бързаш, Ани?
В 12.30 ч. съм на степ аеробика. Не обядвам. Отивам, скачам и се връщам на работа. Моята приятелка и колежка Деси Стоянова ме заведе за първи път миналата година на степ аеробика. Хареса ми, това е спорт, който отговаря на моя темперамент. Има много танци и много потене. Има силно кардио за 35-40 минути, доста подскоци върху един степ с много бърз ритъм. Трябва да имаш сериозна двигателна култура и да обичаш танците, за да издържиш. Не остава незает мускул. Тотално си изпразваш главата. Първия път щях да припадна. Повече от половината тренировка прекарах седнала на степа. Разбрах, че съм извън всякаква форма. Плюс че преди време не бях успяла да обуя едни дънки на майка ми. Тя изглежда супер, но е на 60. Установих, че приличам на леля – като излъчване, визия, всичко. И съм станала леля.

Как се е случило това?
По време на бременността качих 33 килограма. Излязох по майчинство рано, защото според мен е тежко за зрителя да гледа такава трансформация. След раждането успях да отслабна, но последва йо-йо ефект. И нелепото беше, че започнах да свиквам. А когато човек свикне, мисленето му се променя. Бях ампутирала суетата си. Не се харесвах. Станах лоша компания, защото бях крива, не бях себе си. Бях се превърнала в работохолик и майка. Бях се фиксирала всичко да ми е добре в работата и с детето. Може би съм изкарала и следродилни депресии, на които не съм обърнала внимание. Една вечер излизахме с мъжа ми и сина ни Калоян на ресторант. Облякох пола и сложих гердан. Калоян беше на две, беше ме виждал само с панталони и широки блузи отгоре. Много ми се зарадва: „Мамо! Приличаш на булка, на жена.“ Осъзнах, че не съм най-добрата майка за детето си, защото това, което беше вътре в мен, е излязло по начин, който не ми харесва.

И какво направи?
Леки проучвания и минах на разделно хранене. За месец свалих 3 кг през лятната отпуска. Реших да се върна към спорта малко по малко – два-три пъти в седмицата. Започнах да виждам резултатите в погледите на близките ми. Не съм полагала специални усилия да се върна в себе си и да открия отново женствеността си, а просто стана. От Нова година просто ходя всеки ден на степ аеробика.

Какво закусваш?
Не мога да ям преди ефир. Първото ми хранене е обядът. Междинно хапвам някакви неща и после вечерям. Нямам часове на хранене. Седмицата ми се дели от понеделник до петък, когато съм на работа, и на събота и неделя, които са за детето, но и за удоволствия. През седмицата ям разделно. Събота и неделя хапвам всичко на света. Мъжът ми готви много хубаво. Правим си разни барбекюта. Приготвям вкуснотийки на детето и не се ограничавам. Газираните напитки съм ги спряла отдавна. Алкохол не обичам. Малко съм от жълтата раса – от една чаша не ми става добре. Рядко ми е вкусно да пия чаша или две бяло вино. Знам, че алкохолът пречи на добрата форма. Той забавя обмяната на веществата.

Имате ли любимо място за почивка?
Да, едно селце на 500 км от вкъщи. Казва се Каменци. В него свършва пътят. Хълмовете наоколо са като от разкази на Йовков. И там едни българи, млади хора, живели дълго време в Англия, са вложили парите, спечелени навън. Реставрирали са уникално четири добруджански къщи. И са направили един хан с камъни в основата.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР