Маргарита Бербатова в едър план

Поканили Маргарита в шоуто Dancing Stars. Отказала. За да не навреди на кариерата на сина си. С какво? С това, че не се чувства комфортно, танцувайки в шоу. Просто не умее да танцува.

Ваня Шекерова 17 November 2008

Поканили Маргарита в шоуто Dancing Stars. Отказала. За да не навреди на кариерата на сина си. С какво? С това, че не се чувства комфортно, танцувайки в шоу. Просто не умее да танцува.
Маргарита Бербатова е единствената жена, която съм чувала да си признае, че може да играе само право хоро. След което заедно измисляме, че никак няма да е зле да се запише в група за народни танци. И без това във фитнес залата й е тъпо, а й се иска, както на повечето от нас, да поддържа физическата си форма.
Тя е повече от завидна – бившата хандбалистка е висока, слаба и стегната, така че не се притеснява да се сложи и в тесен панталон, и в топ с презрамки.  Годините са нещо, което не й се отразява зле. Казва, че синовете й Митко и Асен й викат „Марго“ и тя не се обижда, това обръщение сякаш я сближава с тях.
За Маргото (приятелите я наричат Марги) според мен е дошъл ред да си живее живота – омъжила се на 19, родила първия си син на 20, малкият е женен, двамата не са вече при нея, работят, печелят, внуци не се задават на хоризонта засега. Имало е време, в което тя е давала всичко от себе си (прощавайте за футболното клише!) за семейството – период, в който мъжът и децата й са живеели в София, а тя в Благоевград, но всяка събота и неделя пътувала да ги изпере, изглади и да им сготви. Не го брои за жертва – било й приятно да изпълнява задълженията си на съпруга и майка. А защо не се е преместила и тя в София? „Не виждах тогава, не виждам и сега реализация за себе си в столицата.“ В София живее съпругът й Иван Бербатов. Тя е сама с кученцето си Лора в апартамента в Благоевград. Въпрос на личен избор, точка по въпроса.
 
Маргарита по природа не е затворен човек, но напоследък си налага някои ограничения. Не споменава, че е заради Митко. Просто си седи вкъщи, гледа спортни програми или филми, на които плаче. Лесна е на сълзи – пуска ги и от хубаво, и от лошо. На награждаването на Румяна Нейкова в Пекин плакала от сърце. От радост. Като слуша песента „Имала майка едно ми чедо“, също поплаква – мисли за сина си, който все е далеч. И като си дойде, все е за малко и все е ял, та не може да го нагости с домашна мусака, лютеница и печено пиленце...
Разговорът ни става леко сантиментален – за момчетата, които вече не смятат за нужно да питат за каквото и да било. А наляво и надясно пишат, че Маргото одобрявала гаджетата на Митко и Асен, че не им давала да се женят, че била властна и свръхпротективна родителка... Тя дори не познавала тази прословута приятелка на Митко, за която уж не го давала.
Маргарита рядко излиза на кафе с приятелки, не ходи по заведения. Капсулирала се е заради завистта на хората, срещу любопитството им и коментарите на всичко покрай нея и семейството й. Ама тя наистина е жена, която трудно би останала незабелязана, където и да се появи – красива и ефектно облечена. Изборът на ярки цветове – жълто, оранжево, бяло в комбинация с черно – я прави видима отдалеч. Но тя казва, че това са нейните цветове и нито модни тенденции, нито възраст ще я накарат да ги изключи от гардероба си.
 
Шопингът я разтоварва, пазарува това, което й седи добре, без да залага особено на марки. Носи едри златни бижута и един голям кръст Сваровски на врата. Любимото й бижу не се вижда – златна верижка с пеперуда около талията. Смята, че е смело да я показва, макар понякога да го прави. Поне в Гърция, където летувала тази година. Там я глобили за превишена скорост за първи път откакто – вече 28 години е зад волана, та сега супер дисциплинирано кара кокетната си хонда сивик, подарък от Митко.
До преди две години Маргарита била по-консервативна – ходела с една и съща прическа. Отскоро обаче е склонна да експериментира с външността си – причината не са само финансови възможности. Просто се чувства по-уверена в себе си.
Всъщност тя никога не е била тотално неуверена – отдава го на спорта, от който взела дисциплината, подредеността и организираността. Иначе като типичен представител на зодия Близнаци, често следва порива си да направи нещо, но след като го стори, я налягат колебания. Имам предвид членството й в политическа партия, за което вече има съмнения, че мястото й не е там. Точка по въпроса с политиката и обществената активност.
 
Маргарита не само изглежда, а и в действителност е енергична и решителна дама. Прекратила със спорта, когато се омъжила и забременяла. За да има професия, записала училището за медицински сестри в Благоевград. Можела – ама чак по-късно си дала сметка за това – да продължи образованието си във ВИФ, все пак била национална състезателка в младша възраст. Ама от възпитание и уважение към нравите останала вкъщи като майка си. Марга й е страшно благодарна, че е помагала да изгледа децата си и съжалява, че не е жива сега да им се радва.
Макар да е щастлива с работата си – главна сестра в местната болница, я карам да се замисли дали не би могла да управлява и някакъв семеен бизнес, ако Митко реши да инвестира. Готова е да създаде хоспис например.
От разговора ни излиза още едно подсещане към капитана на националния отбор – покани Маргото на мач на Манчестър Юнайтед в Англия, Митко! Сигурно ще ти донесе повече късмет, ако не е пред телевизора вкъщи, а на стадиона...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР