Деси Добрева - една професионална блондинка в Бъркли

Деси заминава най-сетне за Щатите, след като слушаме за това почти една година след като се раздели с Шоуто на Слави.

Ваня Шекерова 14 April 2005

Шест месеца след това младата вече бивша бек вокалистка на Ку ку бенд мълча преди да оповести, че го е направила, за да се дипломира в музикалната академия и да продължи образованието си в САЩ. После тя се изяви като водеща на шоуто "Полет над нощта" по БНТ. Ето част от нещата, които последно Деси каза само за EVA и спести в интервютата за други медии.

Напуснала си, когато е изтекъл договорът ти, така ли е?

Да, точно така.

А когато реши да си тръгнеш от Шоуто, каза ли ти някой "остани"?

Не. Какво значи някой? Там решенията се вземат от един човек и се приема неговото решение. Имахме с него дълъг разговор, в който си казахме може ли да стане това сега или по-късно. Слави също ме пита как ще живея след това, какво ще правя, показа, че е загрижен за мен и моето бъдеще. Но той също знаеше, че не може да ме спре. Аз съм лидер, аз решавам какво да е моето развитие. Подкрепи ме в моите идеи, каза ми: "Права си, сега можеш да рискуваш, сега имаш този шанс."

Имаш ли възможност да се върнеш отново при Слави?

Мисля, че точно така се разбрахме. Оставила съм си вратичка. Казах, че искам да пробвам, да видя. Винаги мога да стана една много добра учителка. Но дали ще стане нещо повече от мен, трябва да пробвам. И Слави ми каза, че е възможно след 30 години да дойде момент, в който да си кажа: "Мама му стара, защо не опитах! Можеше и да се получи!" Може и да не успея, но няма да се укорявам, че не съм поне опитала.

Специализацията в университета Бъркли, която започваш през април, какво още ще ти даде?

Аз много отдавна бях решила да уча навън. Но стана така, че ме приеха в консерваторията, специалност поп и джаз пеене, а във втори курс записах и втора специалност в теоретико-композиторския и диригентски факултет, защото там образованието е най-трудно и най-задълбочено. Подиграват ми се, че съм зубрачка, но излизам оттам с толкова много знания, които ми помагат и непрекъснато са ми в употреба. Така че реших да започна в консерваторията, да изкарам една година, пък после да мисля за чужбина. Сега съм приета в Бъркли, в специалността пърформанс на първо място, имам стипендия и ще се обучавам по индивидуална програма в изпълнителско майсторство на сцена. Може един ден да направя и професура, искам го. Искам да си намеря и спонсор за Бъркли, тъй като едва ли стипендията ми ще е в пълен размер и ще стигне за плащане на цялото обучение.

Възможно ли е Слави да ти осигури нужните 15 хиляди долара за първата една година в Ню Йорк?

Разбира се, че би могъл. Много бих се зарадвала да сме заедно и по този проект. Но не съм говорила с него за това.

Защо не си купи жилище в София, а продължаваш да плащаш квартира?

В интерес на истината, две години си търсих много усилено, но не успях да си намеря. Веднъж си харесах един апартамент, но той не се продаваше, после друг - с него имаше някакви проблеми. Общо три си харесах, но и трите не можах да взема. Не е било писано да си купя жилище. Трябва някой да ми го подари, така виждам нещата.

Колата сама ли си я избра?

Да, спортна малка кола, супер, ниска, точно за жена. Казала съм, че моето забогатяване ще е причина следващата ми кола да бъде Хонда прелюд, много ми е любима. Следващата, когато изведнъж много забогатея, ще е Хонда S 2000.

Как смяташ да станеш милионерка, Деси? Не ти ли липсва сигурността, която имаше в Шоуто?

Може да съм много млада, но трезво мисля. Обмислих този си ход внимателно. Знаех, че ще ми е трудно. Но пък сега съм млада и пълна с енергия и сега мога да го направя. След пет години, дай Боже, да имам семейство, деца, обвързаност, когато вече няма да имам нито силите, нито куража да напусна кораба и да заплувам сама. Преценила съм, че мога да се справя и ще го докажа и на самата себе си. Имам примера на майка си, която цял живот е била много борбена натура и мотора на семейството. Цял живот е била супер здрава, парашутистка, спортистка. Но на една бригада тя пада и вече 15 години все повече се влошава състоянието й. Изключително некомпетентни доктори я докараха до инвалидност (три или четири пъти я оперираха с грешна диагноза). Тя живее сега в непрекъснати болки, няма една минута да не я боли. Но продължава да се оправя със задълженията си, да дава кураж на трите си деца. Като имам такъв пример, как според теб аз мога да се глезя?

Ти правила ли си някакви консултации с ясновидци за бъдещето си?

Да, но не вярвам. Известна ясновидка ми направи хороскоп, на който много се ядосах и го изхвърлих. Пишеше, че съм с асцендент Телец, а аз съм с асцендент Близнаци. Нито съм колеблива, нито съм нерешителна или страхлива. Беше ми писала също, че ще се оженя на 100 години и ще имам деца на 100 години... Как ще се женя на 40 и ще раждам на 40! Аз искам след две години вече да имам едно дете!

Каза ми, че за около 6 месеца си била сърдита на медиите, защо?

Като се разделих с Шоуто, всички чакаха от мен някакви страшни новини и скандални изявления. А нямаше. Изкараха ме сякаш съм била като вързана досега и започнаха да ме засипват с идеи, между които и да се снимам в Плейбой. Как да обяснявам, че не съм била с вързани ръце досега и че няма нищо скандално в раздялата ни, тя беше приятелска... Трябваше да заснемат нашия разговор, след който си стиснахме ръцете, прегърнахме се и си пожелахме успех, та да го излъчат по телевизиите и да се успокоят всички...

Не ми казвай, че не е имало ограничения в изявите ти докато беше член на екипа на Шоуто!

Естествено, че там си има правила и изисквания, с които трябва да се съобразяваш. Но това не са окови. Но от мен очакваха да кажа, че нещо страшно се е случило, че има някакъв невероятен скандал, разбираш ли. А аз не мога да кажа една лоша думичка срещу този екип. Така че се обидих на медиите, защото никой не поиска да чуе моето мнение, искаха да чуят клюка, нещо скандално. Затова се наложи да кажа, че няма смисъл да давам интервюта, те така или иначе ще си напишат каквото са решили...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР