Зара: Когато съм в депресия, се качвам на високо

Имам среща със Зара два дни след приключването на Биг Брадър. Пред агенция Steam Bates, New Moment, New Ideas group, която се занимава с рекламата и PR-а на предаването, заварвам тълпа от тийнейджъри, които я очакват за автографи.

Мариана Антонова 03 February 2005

Снимка: Светослав Караджов

Зара пристига с кола, придружава я бодигард, тя носи малко слонче, което току-що й е подарила запалена фенка. Докато говорим, й звънят от клуб Адреналин, за да й предложат, какъвто иска скок: сама, в тандем с Нед, от балон. Защото тя е скачала във Варна от Аспаруховия мост, както и от други места.

А преди да влезе в къщата, се е занимавала активно с парапланеризъм. Харесва бънджи, заради моментната тръпка: крещи, след това се чувства свободна. Обича да лети с парапланер, за да се рее в небето и да усеща вятъра в лицето си. Всичко това, както и куп други детайли от живота на Зара в момента се тиражират масово по медиите. 19-годишното момиче от Варна, допреди 3 месеца анонимно като всички обикновени българи, определено се е превърнало в звезда.

Тя е с протърканите дънки, тревисто зеленото поло и черното кожено яке, добре познати от престоя й в къщата на Биг Брадър. И е точно такава, каквато беше на екрана: приятна, симпатична, естествена и секси. Очевидно е, че с невероятния си стоицизъм успява геройски да издържи на безумната вълна на известността и да продължи да бъде себе си.

Зара, как ти се отразява ролята на звезда?

Никога не съм очаквала, че участието ми в Биг Брадър ще има такъв отзвук. Мислех, че някои хора ще знаят коя съм, но се оказва, че всички ме познават. Ами, хубаво е. Имам много подаръци от фенове, канят ме по рождени дни, получавам писма с написан отдолу телефон. И аз се обаждам. Радват ми се, реагират много сладко.
Момиченцата си слагат кърпи и шапки, с каквито ходех в Къщата, и не могат да повярват, че Зара им дава автограф. Това наистина ме разтапя. Същевременно след цял ден интервюта, срещи и т.н. вечер се прибирам, лягам и се чудя какво става. Толкова съм объркана, че си казвам: Трябва да си силна, за да не се сринеш. Мисля, че засега се справям. Важното е, че журналистите и хората са настроени положително към мен. Ако не беше така, щеше да ми е далеч по-трудно.

Все пак по твой адрес се изписаха и се казаха и доста неприятни неща.

За критиката не ми пука и много й се смея. Забавно ми е, защото знам как стоят нещата в действителност. Вероятно и тези, които са я написали, знаят, но нали трябва да е по-интересно. Досега май нищо, което съм видяла, не ме е огорчило или разстроило. Макар че се тиражираха какви ли не неща. Че съм мърла, че съм ужасна, че това не е лицето на европейската жена и т.н. Ами нека. Не съм се стремяла да бъда перфектна или да покажа нещо, което не съм. Ако готвех, чистех, говорех крайно интелигентно и се стремях към някакъв перфекционизъм, определено нямаше да съм аз. Харесвам се, каквато съм. Правя спонтанно нещата, които искам да направя. И се радвам, че е така. Защото, когато ги премисляш, те вече не са истински.

Наистина ли не можеш да готвиш?

Показах, че мога, но по принцип никога не готвя. Разтварям супички от готовите и варя картофи, това е. Не ми се е налагало да правя друго. Но и мама не готви много. Поръчваме си пица.

Жълтата преса публикува снимки от твоя гола фотосесия.

Не съм чисто гола, а с кърпа, увита около мен. Виждат се само гърдите ми. Фотографът, направил фотосесията, е много добър професионалист. Спечели конкурс с една своя снимка: стара жена в църква, зад нея млада двойка. Красиво. Веднъж, когато си бяхме вкъщи с майка ми и сестра ми, той дойде и помоли да ми направи няколко снимки за проект за някаква реклама. Снима ме облечена, снима и сестра ми. След това направихме в студио фотосесията, на която съм полугола. Искаше да я включи в своя изложба, съгласих се, даже не съм вземала пари за това. Снимките не са в стил Плейбой и нямат еротично, а естетично излъчване.

Повод за доста шеги по твой адрес беше и обецата на езика ти.

Сложих си я през 2003 г. В училище имахме два свободни часа и реших да отида в един магазин, за да си купя една готина шапка. Точно до него има студио за татуировки. Влязох да разгледам. На едно момче му пробиваха езика, хареса ми и реших да пробия и моя. Като се върнах после в училище, не можех да говоря. Аз съм Везни. Уж много уравновесена зодия, ама май скачам от едната страна на везната на другата. Както си стоя спокойно, ми идва някаква идея и си казвам: Това е. И няма после, искам сега.

Много хора са възмутени, че се опитват да направят от вас звезди, след като не сте го заслужили с нищо.

Ами така е. Не мога да пея, май не съм и актриса. Общо взето, нямам кой знае какъв талант и никой не е известен от това, че примерно го гледат как си хапва или как се къпе в банята. Но вярвам, че все пак има нещо, което мога да правя. Амбицирана съм, имам ужасно много енергия, така че, ако не мога нещо, ще се науча. Животът е пред мене.

Никога не говориш за баща си. Разведени ли са родителите ти?

Повечето хора са останали с впечатлението, че са разделени, защото на публични места се появява само майка ми. Обаче те са заедно и имат супер нормални отношения. Живеем в мезонет в центъра на Варна. Майка ми е учителка по физкултура. Сестра ми Теодора, по-голяма от мен с шест години, е треньорка по художествена гимнастика в Германия и следва там в спортна академия. Баща ми е е бил в националния отбор по плуване, сега се занимава с частен бизнес. Ние сме съвсем обикновено семейство. Готини сме.

В къщата имаше интимни отношения с Мел и с Нед. Бисексуална ли си?

Сега не мисля за сексуалността си - дали съм такава, или друга. Просто в момента Нед ми харесва и съм с него... По отношение на Мел винаги съм казвала, че нещата трябва да се опитат.

За първи път с Мел ли опита секс с жена?

Всъщност не. За първи път ми се случи през лятото в Гърция, където имах двумесечен ангажимент като манекен с гръцка агенция. Имаше някакви типове, които ми правеха разни предложения и чакаха нещо в замяна. Бяха ми отвратителни. Живеех в една стая с манекенка от Чехия, която беше бисексуална, и просто се случи. Защото и двете бяхме крайно огорчени от мъжете. Направих го и с Мел, защото Нед ме беше ядосал с изказването си "Успях, копелета". Исках да го подразня. Но пък ако Мел не ми харесваше и не ме беше предразположила, не бих го направила.

Защо го направи с жена, а не с друг мъж от Къщата?

Защото никой друг освен Нед не ми допадаше. Истината обаче е, че харесвам мъже.

Не беше ли прибързана връзката ти с Нед?

В Къщата времето тече по друг начин, доста бавно, така че представата ми за него беше нереална. Лягаш да спиш, ставаш, хапваш, разхождаш се, въртиш се, имаш нужда да правиш нещо - не знаеш какво. По цял ден стояхме и се молехме да ни дадат мисия. За да ни се запълни времето. В началото отхвърлях Нед, защото си казвах: добре, ако покажа, че го харесвам, нещата може да станат сериозни и да се стигне до секс. По-добре не го прави. На рождения му ден действах спонтанно, то се случи и не съжалявам. Когато започнахме да правим секс, гледах да го скатая с идеята, че може и да не се разбере. Но след два дни реших: ясно, че всичко се знае, нищо не може да остане покрито, поне да си го признаем.

Наистина ли си влюбена в него?

Мисля, че да. В Къщата бях много несигурна на моменти. Лавирах, защото не знаех как Нед ще реагира отвън. Дали примерно не се снима с някакви голи мацки и не ходи постоянно насам-натам с различни жени. Предвид това, ако бях казала, че имам чувства към него, щях да изглеждам като глупачка. А не исках. Затова твърдях, че връзката ни няма кой знае какво значение за мен. Писмото на майка ми за Коледа промени нещата. Тя ми пишеше, че Нед ме обича, а не би го написала, ако не е вярно. Тогава признах чувствата си. Поех риска от това, че навън може да е различен.

Как изглежда връзката ви извън Къщата?

Имах съмнения, че до известна степен във връзката ни може да е имало някаква поза. Защото нали, вътре сме се старали да изглеждаме по-сладки. Но ние сме си абсолютно същите. Живеем в хотела в една стая и пак правим същите глупости: замерваме се с разни неща, бием се с възглавници, постоянно се дразним, но сме заедно. Нед не е това, което показа в Къщата. Той е много нежен и внимателен.

Преди да влезеш в Къщата, имаше гадже. Не го ли забрави много бързо?

Все пак аз съм само на 19 години, а и това не беше сериозна връзка. Просто имаше нещо. През това време бях два месеца в Гърция, после при сестра ми в Германия, след това в Несебър по модни ревюта. Когато влизах в Къщата, той пък беше в Италия и се видяхме за 5 минути... Мисля, че е ясно.

Все пак имала ли си преди Найден голяма любов?

Не. Не съм имала и нещастна любов. Всъщност за първи път правих секс на 17 години. Доста късно, като имам предвид връстничките си. Направих го с момче на моите години, но с опит. Нямах за цел сериозна връзка, просто реших, че е време да го направя.

След като си манекенка, значи си свикнала да те гледат и камерите в Къщата не са те притеснявали чак толкова.

Различно е. Като манекен винаги изглеждаш перфектно пред камера. В Къщата умишлено показах онази немарлива Зара, за да кажа: не ми пука как изглеждам. Не искам да съм кукла, красавица с перфектен грим и прическа. Изключих факта, че това е студио, и просто си живях в една къща. Е, не успях напълно, но дребните неща от типа на как се храня, как седя и т.н. не бяха поза.

Накрая, когато остана с тримата мъже, те гледаха на теб като на сериозен конкурент и ти направиха бойкот. Как се чувстваше?

Беше ми убийствено трудно. Добре, че стана скоро, след като беше минала Нова година. Защото тогава в Къщата дойде Нед, удари ми един шамар и ми каза: "Ей, малката, не искам да те виждам да плачеш. Писна ми да ти гледам разплаканата физиономия!" После всеки път, когато се чувствах слаба, си повтарях: той не иска да те вижда такава. Няколко дни, преди да изляза, изпаднах в депресия. Запалих свещта, която ми подари на Нова година Стойка, цялата треперех, повръщах, седнах на земята в тоалетната. Когато се затварях там, се чувствах някак си уединена. Защото имаше само една мъничка камера отгоре и си внушавах, че почти не може да снима. Вече не бях сигурна, че искам парите. Исках да изляза. Ако бях изпаднала в това състояние по-рано, вероятно просто щях да изхвърча от къщата. Обаче си казах: добре, остават няколко дни, дръж се.

Но ти успя да накараш мъжете поне да не показват явно, че са настроени срещу теб. Някои те обвиняват, че си перфектна манипулаторка.

Обаче не съм направила нищо фалшиво. Факт е, че постоянно казвах на Док: Това, което правиш, е тъпо. Пълна идиотщина. Или на Здравко: Ти си луд, не ме кефиш. Никога не съм им спестявала истината. Винаги им я казвах в очите. Може би точно това им е харесвало. Лицемерието винаги личи. Мисля, че нямам какво да крия. Ако някой мисли, че не е така, ОК. Обаче аз се чувствам чиста пред себе си.

Не ти ли беше гадно още в началото, че всички живеете заедно, а трябва да се номинирате за изгонване?

Нямаше как. Всички разбирахме, че сме в това положение. Не мисля, че тук има място за сърдене. Аз например се чувствах малко гузна, че доста време не бях номинирана. Не ми беше приятно, че влизам в изповедалнята и номинирам хора, а те не ме номинират. И се радвах, когато се случи. Сега с повечето от тези хора сме приятели. Например със Стойка. Разбираш ли, обичаме се, непрекъснато се чуваме по телефона. Вечер с почти всички се виждаме в някой клуб. С Гроши се шегуваме, правим някакви глупости. Номинирах Марго, а сега осъзнавам, че е много готина.

Ако имаше представа какво те чака в Къщата на Биг Брадър, би ли кандидатствала?

Приятелите ми, предвид това, че ме познават, казваха: Заро, ти няма да издържиш дори една седмица. Защото аз постоянно тичам и изпитвам потребност да виждам нещата от високо. Това ми дава много, особено когато съм депресирана. Качвам се на покрив, на дърво и си стоя там. Във Варна до нас има един 10-етажен блок. Сядах на ръба на покрива и краката ми висяха - единият от едната страна, другият - от другата. На майка ми й спираше сърцето. Затова в Къщата постоянно се катерех по масите, върху джакузито, на пейката - най-високите места, където можеш да се качиш... Но ако знам, че ще срещна хората, които срещнах, пак бих кандидатствала.

Каква е твоята прогноза за връзката Здравко - Христина?

Сигурна съм, че в живота на Здравко ще има и други жени, но се надявам да е лоялен към Христина и да я уважава. Бих го имала за приятелче, даже бих му отишла на гости, бих се радвала да ги виждам заедно. Но никога не бих се омъжила за човек като него. За нищо на света. Дори и милиони да беше спечелил.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР