Tea&Eat 1999

Там, където чаят „цъфти“

Елка Влаховска 12 January 2012

Там, където чаят „цъфти“

Улица Раковски в столицата, уви, не е Шан-з-Елизе, но за щастие неотдавна в самия й край, до канала, се появи малко кокетно бистро, което предлага френско, в истинския смисъл на думата, преживяване. Най-хубавото място за сядане, разбира се, е на столчетата отвън на тротоара, където погледът се спира не само на минувачите, но и на интересните декоративни елементи от ковано желязо, ретро фенерите и дори на старинната пощенска кутия, създаваща усещане, че си у дома. По европейска традиция през зимата ще се предлагат одеяла, а инфрачервена лампа ще отоплява пространството. Препоръчваме да опитате непременно царицата на чайовете - цъфтящия чай на Tresor de Fleur, който буквално разцъфва пред очите, обвит в ухания на жасмин, амарант или карамфил. Поднася се в стъклена каничка и може да го съчетаете с домашно приготвени меденки или с някои по-изтънчени вкусове – на френски макарон например или на орехова торта с боровинки. Да поясним, че френският макарон в различни цветове е фин сладкиш от бадемово брашно, много вкусен наистина. Ако решите да поседнете вътре, пред очите ви се разстила витрина, която отпраща мисълта за диета в небитието. Тарт „Татен“, крем брюле, торта „Павлова“ са само част от предложенията. За празниците може да поръчате кошница с домашно приготвени сладкиши, екзотични чайове, ръчно изработени бонбони и десертно вино от праскова, дюля, черница, от нар, от къпина или от череша – с италиански произход. Или да заложите на златото – с пенливо вино, в което нежно и магично „танцува“ златен прашец.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР