За уютните зимни вечери
Месо, месо, месо! Топло, ухаещо, крехко, топящо се в устата, обилно полято с ароматно вино! Предвкусвам разкошната зимна вечеря, още преди да вляза в новия ресторант на комплекс maxi. Първо, съм паркирала спокойно колата си на
безплатния паркинг, решена, че тази вечер ще се прибирам с такси. После, преди да отворя вратата на ресторанта, точно до нея погледът ми спира на едри парчета хамон, различни колбаси и вина – аржентински, чилийски, новозеландски,
италиански, гръцки, български.
Аржентинският стек хаус на комплекс Maxi е място, където си заслужава да отидете с компания. Там се хапва обилно и много вкусно. И ще можете да се чувате, докато си говорите, защото леката испанска и бразилска музика или аржентинското танго звучат ненатрапчиво, като фон. Интериорът е много приятен, масите и столовете са от светлобежово масивно дърво с черна кожа, стените са украсени елегантно с аплици във формата на червени и черни фигури, танцуващи танго. Още преди да се задълбочите в менюто, си поръчайте плато от хамон салчичон и конска пастърма Сесина Фернандес. Моят избор за вино е аржентинското Malbec от областта Trapiche от 2007. Със сушеното свинско и лекото конско месо, осолено и обработено с подправки, чашите изтичат неусетно. В менюто обърнете внимание на трите важни раздела – млечно телешко (много фино, почти розово, на възраст до 8 месеца), младо телешко (от 8 до 12 месеца) и телешко. Цените са от 17 до 42 лв., а месото е сертифицирано като Блек Ангъс, тоест като най-високото качество. Произведено е от животни, отглеждани в естествена среда и хранени със специална екотрева. Чудесен е фланк стекът (крехко месо от областта на корема, осолено и запечено на скара). Всеки от трите вида сос: чимичури (с горски билки и зехтин), пепърсос (червен, подобен на барбекю) и печен (приготвен от костен бульон и подправен с черен пипер) подчертава различни акорди от вкуса му. А гарнитурата от задушени моркови, броколи, аспержи и картофено пюре дава мекота. Сред десертите има истински топли зимни удоволствия – семпли и в същото време изключително апетитни - печена тиква с мед и орехи и печена дюля със сладолед. Моят фаворит е чийзкейк с домашно сладко от вишни или от малини и декорация от карамел. Плюс кафе, разбира се. Както казват на испански - Delicioso!* (носещ удоволствие, много вкусен, възхитителен)
Aржентински стек хаус на комплекс МAXI, София,
бул. Симеоновско шосе 110, тел. 088 790 90 55, www.maxisofia.com
Месо, месо, месо! Топло, ухаещо, крехко, топящо се в устата, обилно полято с ароматно вино! Предвкусвам разкошната зимна вечеря, още преди да вляза в новия ресторант на комплекс maxi. Първо, съм паркирала спокойно колата си на
безплатния паркинг, решена, че тази вечер ще се прибирам с такси. После, преди да отворя вратата на ресторанта, точно до нея погледът ми спира на едри парчета хамон, различни колбаси и вина – аржентински, чилийски, новозеландски,
италиански, гръцки, български.
Аржентинският стек хаус на комплекс Maxi е място, където си заслужава да отидете с компания. Там се хапва обилно и много вкусно. И ще можете да се чувате, докато си говорите, защото леката испанска и бразилска музика или аржентинското танго звучат ненатрапчиво, като фон. Интериорът е много приятен, масите и столовете са от светлобежово масивно дърво с черна кожа, стените са украсени елегантно с аплици във формата на червени и черни фигури, танцуващи танго. Още преди да се задълбочите в менюто, си поръчайте плато от хамон салчичон и конска пастърма Сесина Фернандес. Моят избор за вино е аржентинското Malbec от областта Trapiche от 2007. Със сушеното свинско и лекото конско месо, осолено и обработено с подправки, чашите изтичат неусетно. В менюто обърнете внимание на трите важни раздела – млечно телешко (много фино, почти розово, на възраст до 8 месеца), младо телешко (от 8 до 12 месеца) и телешко. Цените са от 17 до 42 лв., а месото е сертифицирано като Блек Ангъс, тоест като най-високото качество. Произведено е от животни, отглеждани в естествена среда и хранени със специална екотрева. Чудесен е фланк стекът (крехко месо от областта на корема, осолено и запечено на скара). Всеки от трите вида сос: чимичури (с горски билки и зехтин), пепърсос (червен, подобен на барбекю) и печен (приготвен от костен бульон и подправен с черен пипер) подчертава различни акорди от вкуса му. А гарнитурата от задушени моркови, броколи, аспержи и картофено пюре дава мекота. Сред десертите има истински топли зимни удоволствия – семпли и в същото време изключително апетитни - печена тиква с мед и орехи и печена дюля със сладолед. Моят фаворит е чийзкейк с домашно сладко от вишни или от малини и декорация от карамел. Плюс кафе, разбира се. Както казват на испански - Delicioso!* (носещ удоволствие, много вкусен, възхитителен)
Aржентински стек хаус на комплекс МAXI, София,
бул. Симеоновско шосе 110, тел. 088 790 90 55, www.maxisofia.com
ТВОЯТ КОМЕНТАР
МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА