Принц Хари: Майка ми знаеше какво прави, тя предизвикваше всички

eva.bg 13 октомври 2017

Наградите Attitude бяха връчени снощи в Лондон и сред призовете имаше и един за покойната принцеса Даяна, който бе за наследството, което е оставила след себе си. За да получи Attitude Legacy Award от нейно име на сцената се качи принц Хари, с което стана първият представител на кралското семейство, който уважава с присъствието си гей награди.

Призът за покойната принцеса Даяна е за огромните усилия, които е положила, за да ограмоти хората на тема ХИВ/СПИН и да привлече колкото се може по-голямо внимание върху болестта.

Качвайки се на сцената, за да вземе наградата за майка си, принц Хари заяви: „Тя е била само на 25 и все още търсеща своето място в публичното пространство, когато е решила да акцентира върху проблема със СПИН. Била е наясно с неразбирането и заблудите, които е имало спрямо тази сравнително нова за времето си болест. Особено пък, когато СПИН се смесва с хомофобия. Болните са били отлъчвани от обществото само, защото са болни. Когато пред камерите стиска ръката на 32-годишен носител на вируса ХИВ, тя много добре знае какво прави. Използваше своята популярност и статут - принцеса на Уелс, най-известната жена в света – за да предизвика всички, да ги накара да се образоват относно тази болест, да покажат състрадание и да протегнат ръка към тези, които имат нужда от помощ, вместо да ги прокуждат.“

На церемонията снощи присъстваха куп известни личности, сред които и Кайли Миноуг, която не пропусна да се снима с Хари. До него обаче не стоеше приятелката му Меган Маркъл.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР